Közmédia: Kakuk L. Tamás váltja Papp Dánielt

2011.12.23. 21:12 Módosítva: 2011.12.23. 21:15
Kakuk L. Tamást nevezte ki a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap hír- és hírháttér műsorai főszerkesztőjének pénteken Böröcz István, az MTVA vezérigazgatója.

Kakuk L. Tamás, a Duna Televízió hírháttérműsorainak főszerkesztőjét nevezte ki az alap hír- és hírháttér műsorainak élére az alap vezérigazgatója. A közleményben bejelentett személyi változás jövő kedden lép életbe.

duna-29568-12541000

Az MTVA vezetése egyúttal megköszönte Csonka Szabolcs megbízott vezetői munkáját, aki ideiglenesen látta el ezt a feladatot azt követően, hogy múlt csütörtökön a Lomnici Zoltánt kitakaró tudósítás miatt Böröcz felmentette a posztról Papp Dánielt. Papp Dániel ugyanakkor maradhatott az MTVA közéleti műsoraiért felelős főszerkesztője. Élő Gábornak, az MTI Hírcentrum igazgatójának Belénessy Csaba, az MTI vezérigazgatója azonnali hatállyal felmondott.

Az MTV székháza előtt 13. napja éhségsztrájkolók Papp Dániel kirúgása mellett azt is követelik, hogy az MTI Hírcentrum éléről Élő Gábor mellett menesszék két helyettesét is. Mivel Nagy Navarro Balázs és társai az MTVA vezetőjének adott 48 órás ultimátuma szerda este lejárt, az éhségsztrájkolók a csütörtöki sajtószabadságért tartott tüntetés után az NMHH elnökének címzett petícióban kérték Szalai Annamáriát az MTVA vezérigazgatójának felmentésére, mondván Böröcz István rejtegeti a Lomnici-ügy valódi felelőseit.

Az MTVA és az MTI vezérigazgatójának kedd esti közleménye alapján azonban arra lehet következtetni, hogy a Lomnici-ügy miatt feltehetően újabb felmentésekről nem születik már döntés. A két vezérigazgató viszont megállapodott arról, hogy az MTVA új hír- és hírháttér műsorai főszerkesztőjének, valamint az MTI Hírcentrum új igazgatójának kinevezése után a két szervezet együttesen, 45 napon belül részletesen áttekinti és analizálja a hírterület működési folyamatait, valamint annak szabályozási rendszerét.