Kína elindítja első 3D-s tévécsatornáját

2012.01.02. 11:26

Kína elindította első 3D-s csatornáját, a 3D TV-t, az adó három hétig kísérleti jelleggel működik. Január végétől azonban már hivatalosan is megkezdi a sugárzást. Az új csatorna a kínai újév mérföldköve. A 3D-s tv-vel és HD set-top-box-szal rendelkezők januártól élvezhetik az új szolgáltatást. A csatorna kezdetben 4 és fél órát fog naponta 3D-ben sugározni. A témáról korábbanitt írtunk.

Japán, Dél-Korea és India korábban már elindították hasonló szolgáltatásaikat. "A 3D-s televízió-csatorna elindítása a kínai televízió történelmének és fejlődésének egyik mérföldköve.”- mondta Cai Fuchao az állami rádió, film és televízió főhivatalának elnöke. Az új szolgáltatás hatalmas bevételt jelenthet a csatorna szerint az ipar számára, ha Kína  tv-készülékeinek nagyobb részét 3D-sre cserélik.

Többek között animációs filmek, sportközvetítések, dokumentumfilmek, szappanoperák és egyéb szórakoztató műsorok sugárzását tervezik, de elképzelhető, hogy a kínai közönség a 2012-es londoni olimpiát is három dimenzióban élvezheti majd.