Braun és Kákosy a Népszabadság vezetésében

2012.01.04. 09:36
Év végi rendkívüli közgyűlésén új igazgatósági és felügyelő bizottsági tagokat választott a Népszabadság közgyűlése. November végén derült ki, hogy az MSZP-hez kötődő Szabad Sajtó Alapítvány tárgyalásokat kezdett a Ringier Kiadóval 27,7 százalékos részvénycsomagjának értékesítéséről.

A kiadónál december 30-án rendkívüli közgyűlésen döntöttek az új igazgatósági és felügyelőbizottsági tagok megválasztásáról – írja a Kreatív.

Mihók Attila mellé az igazgatóságba a Szabad Sajtó Alapítvány delegáltjaként bekerült Braun Róbert, a Braun & Partners társtulajdonosa, a Ringier delegáltjaként pedig Bulyáki Iván.

A lap információi szerint a felügyelőbizottságban is új tagok képviselik a Magyar Szocialista Párthoz kötődő Szabad Sajtó Alapítványt. Deák Andrea, Földes György és Répászky Miklós helyett Dömény Péter, Szalma Tibor és Kákosy Csaba egykori gazdasági és közlekedési miniszter, jelenleg a Day One Capital kockázati tőkebefektető cég társtulajdonsa képviselik az alapítványt. A Ringier AG részéről megújították Samuel Hügli, Ulrich Walter Flörchinger és Réti László tisztségét.

A tisztújításra azután került sor, hogy az MSZP-ből tavaly októberben kivált a Demokratikus Koalíció, és ez hatással volt a Szabad Sajtó Alapítvány kuratóriumára is. November végén Földes György lemondott a Szabad Sajtó Alapítvány elnöki posztjáról ezzel tiltakozva az ellen, hogy az alapítvány tárgyalásokat kezdett a Ringier Kiadóval a Népszabadság Zrt-ben lévő 27,7 százalékos részvénycsomagjuk értékesítéséről.

Mihók Attila, a Ringier ügyvezetője, és a Népszabadság elnök vezérigazgatója december elején megerősítette a tárgyalások hírét, és kijelentette, a svájci kiadónak szándékában áll megszerezni a napilap egészét, így a Szabad Sajtó Alapítvány 27,7 százalékos és a lapnál dolgozó újságírók két százalékos részvénycsomagját is.