Jutalmat kapott a Duna Tv-től, pedig már nem is dolgozik ott

2012.01.10. 13:38 Módosítva: 2012.01.10. 19:30
Ókovács Szilveszter kulturális adója megbukott, ő szeptemberben távozott a Duna Televízió vezérigazgatói székéből, decemberben mégis prémiumot kapott a kuratóriumtól.

Több mint 3,3 millió forint év végi prémiumot kapott a Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriumától Ókovács Szilveszter, pedig már szeptember óta nem is dolgozik a közszolgálati csatornánál, ráadásul az általa megálmodott kulturális csatorna koncepciója is megbukott.

“A Duna Televízió Nonprofit Zrt. korábbi vezérigazgatója, Ókovács Szilveszter 2011. évre vonatkozó időarányos prémiumát 3.327.575- Ft összegben határozza meg. A Kuratórium jelen határozata alapján felhívja a Duna Televízió Nonprofit Zrt.-t, hogy intézkedjen a határozatban szereplő összeg szerinti munkavállalói prémium Ókovács Szilveszter részére történő megfizetéséről” - áll a kuratórium honlapján is megjelent december 14-ei határozatban, amelyet öt igen, két nem és egy tartózkodás mellett szavazott meg a testület. A jegyzőkönyv szerint a prémium Ókovács munkaszerződése miatt időarányosan is járt az egykori vezérigazgatónak.

Ókovács, a Duna Televízió egykori vezérigazgatója, aki egyébként már szeptember óta az Operaház vezetője, úgy kapott prémiumot, hogy már nem is dolgozott a csatornánál. Vezetése alatt a Duna Televízió második csatornáját, a Duna Autonómiát a francia-német Arte-hoz hasonló művészeti adóvá akarták alakítani, de a koncepció mindössze három hónap alatt megbukott, Ókovács az Operaház kormánybiztosa lett, azóta a Duna Autonómiát át is nevezték, már Duna Worldnek hívják és tulajdonképpen a Duna Televízió adását ismétli elcsúsztatva, úgy, hogy a tengerentúli nézők is láthassák a politikai műsorokat és a Kívánságkosarat.

Balogg László, a kuratórium elnöke szerint viszont akkor követtek volna el törvénysértést, ha nem fizetnek prémiumot, mert erről rendelkezik Ókovács munkaszerződése. A bruttó, azaz adózás előtti összeget ráadásul csak a munkaviszony időtartamára fizették, és még így sem az adható legmagasabb prémiumot kapta Ókovács, mivel a Duna Televíziót egy reklám rossz korhatár-besorolása miatt elmarasztalta az NMHH. Balogh fontosnak tartotta megjegyezni azt is, hogy a közmédia vezérigazgatói lényegesen kevesebbet kerestek és keresnek most is, mint az előző kormányok alatt.