A közmédia visszavárja Parti Nagy Lajost

2012.01.19. 22:03
Az MTVA szerint a Kossuth-díjas költő, író és műfordító csak a rádióhallgatókat bünteti, főleg, hogy a közrádió soha nem keveri össze a művészetet a politikával.

"A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap sajnálattal értesült az Index.hu január 18-án megjelent cikkéből arról, hogy Parti Nagy Lajos műveinek a Magyar Rádió csatornáin történő lejátszásáról rendelkezett" - áll az MTVA csütötökön kiadott közleményében.

"A közszolgálati rádió több évtizedes sikerének, hallgatottsága növekedésének kulcsa mindig az volt, hogy tiszteletben tartotta és tartja az alkotói szabadságot, a művészek gondolkodását és szerkesztési elvei alapja, hogy a művészetet soha nem keveri össze a politikával. A visszajelzések, adatok szerint a hallgatók nagyra értékelik ezt a szerkesztői magatartást, hiszen a közrádió hallgatottsága az elmúlt időszakban változatlanul piacvezető" - teszi hozzá az MTVA, és bíznak abban, hogy "Parti Nagy Lajos átgondolja döntését, és a rádióhallgatókat nem bünteti azzal, hogy megvonja tőlük művészetének élvezetét, pusztán azért, mert más, a média egyéb területeit érintő döntésekkel nem ért egyet"

A Kossuth-díjas költő, író, műfordító szerdán nyilatkozta az Indexnek, hogy "evidens volt, hogy ebben, a hatalom által einstandolt, szócsövesített közmédiában nem hajlandó szerepelni". Mikor őt, illetve az őt képviselő Kék Művészügynökséget a héten megkereste a Magyar Rádió, hogy megállapodjanak Gézcsók című hangjátékának  ismétléséről, a felkérést  visszautasította, egyben, felhasználva az alkalmat, közölte, korábban felvett munkáinak, hangjátékainak, felolvasásainak ismétlését sem engedélyezi.  • Hírek
  • Hírek