Botond, Mózes
10 °C
20 °C

NMHH: Nyolcmillión múlt, hogy nem a Klub Rádió nyert

2012.01.24. 09:17
Az NMHH szóvívője szerint csak nyolcmillióval kellett volna többet ajánlania a Klub Rádiónak, hogy elnyerje régi frekvenciáját. Volt is rá pénzük, hiszen 120 millió forint támogatást kaptak a hallgatóktól.

Ha a Klubrádió nyolcmillió forinttal többet ajánlott volna, akkor ma az övé lenne a 95.3 MHz-es frekvencia – mondta kedden a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának szóvivője az m1 Ma reggel című műsorában.

Kiricsi Karola közölte: a rádió az 53 millió forintos, minimális éves díjajánlaton felül egy jelképesnek mondható plusz vállalást tett pályázatában, 0,4 százalékot vállalt a minimálár felett.

Ehhez képest a nyertes plusz 40 százalékot ajánlott, vagyis csaknem százszorosát, mint a Klubrádió – közölte a szóvivő.

Kiricsi Karola érthetetlennek tartotta a rádió kockázatvállalását, hiszen, mint mondta, a csatorna üzemeltetői májusban, a fenntartásuk érdekében tartott pénzgyűjtő kampány során mintegy 120 millió forintot szedtek össze.

Arról, hogy a Klubrádió a 95.3 MHz-es frekvenciával kapcsolatos pályázat decemberben meghozott eredményét jogi úton támadta meg, a szóvivő kijelentette: a médiatanács vállalja döntését a bíróság előtt, hiszen annak alátámasztására minden formai és tartalmi adat rendelkezésre áll.

„A baj az, hogy nemzetközi színtéren terjedtek a vádak”, miszerint a médiatanács elhallgattatta a Klubrádiót – tette hozzá Kiricsi Karola, kifogásolva, hogy például az Európai Bizottság sajtószabadságot vizsgáló munkacsoportja előtt sem tudta szakmai érveit kifejteni a magyar hatóság.