Az NMHH kiegészítette indoklását

2012.02.03. 11:20
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa február 1-jén - élve jogszabályban biztosított lehetőségével - kiegészítette a Budapest 95,3 MHz rádiós jogosultság pályázati eredményéről szóló határozatának indokolását. A kiegészítés nem érinti a pályázat eredményét.

Az NMHH szóvivői irodájának csütörtökön, az MTI-hez eljuttatott közlése szerint az eredeti határozat indokolása nem tartalmazta azokat a részletes szempontokat, amelyek alapján a médiatanács a műsorterv szubjektív értékelése során pontozta a pályázatokat. Ebben az értékelési kategóriában valamennyi pályázó maximum 12 pontot kaphatott.

Mint írják, az új határozat indokolása minden pályázó számára világosabban, egyértelműbben és részletesebben fejti ki, hogy e kategóriában a médiatanács a döntés meghozatalakor milyen szempontok alapján értékelte az általuk és versenytársaik által benyújtott pályázatokat.

A kiegészítés nem érinti a pályázat végső eredményét, és a fentieken kívül semmilyen más módosítást nem jelent a határozatban.

A határozat kézbesítését követően minden pályázónak 15 napja van, hogy jogorvoslatért forduljon a bírósághoz.

A Klubrádió ezzel kapcsolatban azt közölte az MTI-vel: a változtatás miatt a decemberi döntést megtámadó, a Klubrádió által kezdeményezett bírósági eljárás február 6-ára kitűzött tárgyalását elnapolták.

A rádió közlése szerint a pályázatukkal kapcsolatban ítélet legkésőbb március közepére várható. A Klubrádió vezetése úgy véli: ezzel egyúttal elhárul az akadály az elől, hogy a csatorna újabb két hónapra megkapja az ideiglenes frekvenciaengedélyt.

A rádió frekvenciajogosultsága 2011 februárjában járt le, a csatorna azóta működik 60 napos, ideiglenes engedéllyel, amelyet már többször meghosszabbított a médiatanács. A hatóság tavaly megpályáztatta a frekvenciát, az eljárásban pedig az Autórádió Kft. nyerte el azt.