Az utolsó pillanatban újabb 60 napot kapott a Klub Rádió

2012.02.07. 15:58 Módosítva: 2012.02.07. 15:59
Kedden éjfélkor járt volna le a Klub Rádió frekvenciahasználati engedélye, de az NMHH Médiatanácsa a rádió kérésére ezt 60 nappal meghosszabbította.

"A Médiatanács mai ülésén határozott arról, hogy a Klubrádió kérelmének megfelelően, a rádió újabb 60 napos ideiglenes szerződést köthet a Budapest 95,3 MHz, Esztergom 98,1 MHz és a Tatabánya 96,7 MHz médiaszolgáltatási jogosultságra vonatkozóan" - áll az NMHH közleményében.

Két per is folyik

Mint ismert, a  médiahatóság tavaly megpályáztatta a frekvenciát, amelyet az eljárásban az Autórádió Kft. nyert el. A Klubrádió jogorvoslattal élt a médiatanács határozatával szemben.

A hosszabbítást azért kérte a Klub Rádió, mert a médiatanács február 1-jén kiegészítette a Budapest 95,3 MHz rádiós jogosultság pályázati eredményéről szóló határozatának indokolását. A kiegészítés nem érintette ugyan a pályázat eredményét, ám annak érdekében, hogy az új indoklást áttekinthessék a Fővárosi Táblabíróság az ügy - eredetileg február 6-ára tervezett - tárgyalását elnapolta.

Vicsek Ferenc, a Klubrádió főszerkesztője az Indexnek elmondta, "a rádió sugárzási ideje hivatalosan ma éjfélkor járt volna le, a hosszabbítás most azt jelenti, hogy árpilis 6-ig biztosan használhatják a 95,3-as frekvenciát". Mint megtudtuk, a Fővárosi Táblabíróság új időpontot nem tűzött ki egyelőre a tárgyalásra.

A Klub Rádió ugyanakkor perben áll az NMHH-val az egyszer már elnyert, majd visszavett 92,9-es frekvencia miatt is, abban az ügyben február 28-án lesz a következő tárgyalási nap, amin akár már döntés is születhet.