Kertévén már megbukott volna Fábry

2012.02.20. 16:29 Módosítva: 2012.02.20. 16:33
A közszolgálati tévére költözött Fábry Sándor új műsorának második adásának felvételéről kivonultak a nézők. De nem aratott nagyobb sikert a tévében sem, a teljes népesség 12,3 százaléka nézte, ami a Fábry show-k történetében egyértelműen mélypont.

Kereskedelmi tévében már megbukott volna Fábry Sándor új műsora, aminek második adására már csak 550 ezren voltak kiváncsiak. Az RTL Klubon futó Esti showdert ugyanis legkevesebb egymillióan nézték stabilan, de volt olyan adás is, ami 1,3 millió nézőt ért el.

Soha ilyen kevesen

Már akkor lehetett tudni, hogy Fábryt megunták a nézők, amikor múlt héten a Bors megírta, hogy a műsor keddi felvételének szünetében a nézők nagy része lelépett. Egy rajongó a lapnak úgy nyilatkozott, hogy Fábry Sándor többször is hibázott, de a legfurcsább az volt, amikor "szinte könyörgött, hogy ne hagyják el még többen a stúdiót az utolsó zeneszám felvétele előtt, egyben nagyon emberi hangon megköszönte az addigi türelmünket is. A végén egyértelműen az volt az érzésem, hogy belefáradt az elmúlt tizenhárom évbe".

Arra azonban valószínűleg senki nem számított, hogy a fiaskó a tévében is megismétlődik. Míg a Fábry első adását a teljes népesség 16,5, a 18-49-es korosztály 13 százaléka nézte, a második adásra (itt nézhető meg) a nézők több mint negyede már nem volt kiváncsi. A múlt csütörtöki adást ugyanis a 4+-osok körében csak 12,3 (550 ezer néző), a reklámozóknak legfontosabb korosztályban pedig 8,4 százalék (157 ezer néző) választotta.

05
Fotó: Barakonyi Szabolcs

Hétköznap főműsoridőben egyik kereskedelmi tévé sem ért el ilyen rossz eredményt a múlt héten a teljes népesség körében, ezt a szintet csak az RTL Klubon délutánonként futó Az éden titkai és a Sarokba szorítva című görög, illetve amerikai szappanoperák múlták alul (11-13 százalékos közönségarány). De Fábryt a köztévén is megelőzte jónéhány műsor nézettsége, a teljes népesség körében például jóval többen nézték a szerdai esti Híradót (824 ezren), a vasárnapi Retró Kabarét (690 ezren), de még a hétfői Kékfényt (622 ezren) is.

Attól azonban nem kell félni, hogy a köztévé emiatt felmondaná Fábry szerződését, ugyanis az adásonként 15-18 millió forintba kerülő show-tól csak azt várták el, hogy hozza az m1 hétköznap esti átlagát, ami 18-49-ben múlt csütörtökön 7 százalék volt.