Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Sztároperatőrrel próbálnak egy kis pénzt szerezni Matolcsynak

2012.05.16. 13:14 Módosítva: 2012.05.16. 14:04
Koltai Lajos és Zságer Balázs közös produkciójában készült az Államadósság Kezelő Központ új imázsfilmje.

Elkészült az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) első imázsfilmje, mely magyar állampapírok vásárlására buzdítja a nézőket – írta kedden a Kreatív. A „Mi történetünk” címet viselő szpotot az operatőrként ismert Oscar-díjra jelölt Koltai Lajos rendezte, operatőre Dobos Tamás volt, zenéjét pedig Zságer Balázs szerezte. Koltai a film forgatásáról elárulta, hogy a hétköznapi szereplőktől azt kérte, „képzeljék el, hogy olyasvalamit látnak, amivel minden nap találkoznak és próbáljanak benne mégis valami újat felfedezni”. A zeneszerző Zságer Balázs pedig elmondása szerint arra törekedett, hogy „az akusztikus hangszerek és az elektronikus zene elegyével hidat verjen az autentikus és a mai kortárs zene közé”.

Az ÁKK 120 milliós kreatív tenderén győztes HG360 ügynökség a cikk szerint azt az üzenetet próbálja eljuttatni a befektetésre szánt pénzzel rendelkező emberekhez, hogy az állampapír vásárlása nem csupán üzlet, hanem az összetartozás kifejezése is. Ez a koncepció változást jelent a korábbi lakossági állampapír-reklámokhoz képest, melyekben a biztonság és a magas hozam voltak a fő üzenetek. A fordulatot az a tény ösztönözte, hogy az emberek egyre kevésbé bíznak az állampapírokban, a korábbi 10-ről mára 3 és fél százalékra csökkent a lakosság állampapírokban tartott megtakarításainak aránya.

A tervek szerint az összetartozást, érzelmi azonosulást hangsúlyozó koncepció alapján még három filmet forgatnak majd, melyek az Államadósság Kezelő Központ egyéb termékeire hívják fel a figyelmet. Ezek közül az elsőt június elején kezdik vetíteni, és a Prémium Magyar Államkötvény bevezetését szolgálja majd. A  kreatívkoncepció szerint a további szpotok az imázsfilm egy-egy szereplőjének történetét bontják ki, de ezeket a filmeket a hír szerint már nem Koltai fogja rendezni.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek