Teréz
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Megtámadták a Nol TV riporternőjét

2012.06.05. 11:12
A Népszabadság Online riporternőjét hétfőn megtámadták az Astoriánál, leköpték, lezsidózták és ki akarták verni a kezéből a kamerát. A Népszabadság feljelentést tesz.

A Nol TV  riportere hétfőn az Astoriánál forgatott, ahol a taxis demonstráció miatt állt a forgalom.

Lezsidózták, lekurvázták

A dugó miatt egy férfi és egy nő szidalmazta a taxisokat, és amikor mindezt a riporter rögzíteni szerette volna, rátámadtak. A férfi felszólította a riportert, hogy kapcsolja ki a kamerát, mert nem járul hozzá, hogy felvételek készüljenek róla.

A riporter kikapcsolta, de a férfi ezzel nem elégedett meg, "mocskos zsidó kurva" jelzővel illette a riportert, a nő pedig leköpte és ki akarta verni a kezéből a kamerát. A páros ezt követően a közmédia munkatársaiba is belekötött. A jelenetről itt nézhető meg a felvétel.

A Népszabadság Online publicisztikában tiltakozott az inzultus ellen, mint írják "arctalanságukat, névtelenségüket féltő gyávaságuknál is alávalóbb, hogy nem csupán egy munkáját végző emberre emeltek kezet. Nőre támadtak. Úgy könnyebb. Zsidózni is könnyebb, leköpni is könnyebb. Amikor azonban kiderült, hogy van ott egy másik kamera is, mögötte két férfival, megkushadtak. Ennyi az ilyenek bátorsága. Két beteg ember".

Az írás úgy végződik, hogy "elpattan valami, és nincs mentség – rongy emberek tobzódnak, meg a náluk is nagyobb rongyok, azok, akik a szájukba adják a rongy mondatokat, azokat, amelyek hallatán épeszű ember nem adhat felmentést. A Népszabadság szerkesztősége a történtek miatt feljelentést tesz".