Az angol-olasz meccs volt a legnézettebb

2012.06.26. 14:03
Ahogy a világban, úgy Magyarországon is az angol-olasz meccs volt a legnézettebb műsor a fiatalok körében a múlt héten. A teljes népesség körében azonban továbbra is a Barátok közt vezet.

Az angoloknál a meccs alatti csúcsnézettség 22,3 millió volt, ami 77 százalékos közönségarányt jelent, és azt hogy minden második lakos a meccset nézte. Az átlagnézettséget 20,3 milliósnak lőtte be a BBC, a meccset teljes egészében 17,4 millióan látták, ez a két szám pedig még a 2011 áprilisában közvetített királyi esküvőnél is magasabb.

Magyarországon is a vasárnapi angol-olasz volt a múlt héten a legnézettebb műsor a 18-49-es korosztályban (Top1, 501 ezer néző, 29,1 százalékos közönségarány), a teljes népesség körében viszont az 1 millió 130 ezer nézővel így is csak a Top5. helyet sikerült elérnie (28,3 százalékos közönségarány). Az első négy helyet ugyanis szokás szerint a Barátok közt vitte el, a legnézettebb rész a múlt szerdai volt (1 millió 252 ezer néző).

A foci Eb a teljes népesség körében az első tizetöt helyből hármat, a reklámozóknak legfontosabb korosztálynál pedig öt helyet vitt el. De az m1 nemcsak a focival, hanem a Forma-1-es közvetítéssel is bekerült a legnépszerűbb produkciók közé, a vasárnapi futamot a 18-49-ben 415 ezren látták és ezzel a Top5. helyet érték el.

A teljes népesség Top10-es listájára a focin és a Barátok köztön kívül felfért még a Tények pénteki adása, és a Jóban Rosszban két epizódja is. A fiataloknál A Mentalista és a Dr. Csont egy-egy része és az RTL Klubon szerda este lement Kegyenc fegyenc című amerikai vígjáték.

Az m1 annak ellenére, hogy a foci Eb-vel soha nem látott magasságokba tornázta fel a nézettségét, a múlt héten már nem szerezte meg az első helyet a 18-49-ben a főműsoridős közönségarány tekintetében. Míg két hete átlagosan 24,2 százalékon álltak, addig a múlt héten már csak 18 százalékot értek el, és ez az RTL Klub 19,8 százaléka mögött csak a második helyre volt elég.

Az m1 - talán már az őszi műsorstruktúra tesztjeként - megfuttatta a Marslakókat a Híradó előtti sávban, és ez nem várt fejleményekkel járt. A sorozat ugyanis ahelyett, hogy felfutott volna attól, hogy kivették az Aktív és a Fókusz sávjából, soha nem látott mélységekbe zuhant.

A teljes lakosság körében mindössze 76-108 ezren nézték, ami az utolsó főműsoridős nézettségének majdnem a fele (178-199 ezer), de a fiatal korosztályban még drámaibb a zuhanás. Míg két hete főműsoridőben még 28-48 ezren nézték, addig múlt héten már csak 9-37 ezren. A csütörtöki 9755 ember minden idők legrosszabb eredménye a Marslakók történetében.

Ehhez képest az On The Spot Törzsek sorozata szép karriert futott be, az utolsó szerdai adás a teljes népesség (318 ezer) és a fiatalok körében (99 ezer) is a legnézettebb műsor volt aznap.