Valóságshow lett a Priscilla, a sivatag királynőjének kalandjaiból

2012.06.26. 10:18 Módosítva: 2012.06.26. 11:20

Megelevenedik a Priscilla - A sivatag királynőjének kalandjai című film, a nagysikerű ausztrál alkotás nyomdokain járva televíziós műsor járja be a filmbéli két homoszexuális és egy transzvesztita útját.

A produkcióban transzvesztiták egy 10 fős csoportja járja végig azt az utat, amelyet a film három főszereplője, valamint buszuk, Priscilla járt be Ausztráliában. A műsornak sikerült megnyerni Toni Collette színésznőt is - adta hírül a hétfőn indult valóságshow-ról az ABC csatorna. Collette zsűritagként vesz részt az I Will Survive című műsorban.

A csapattal tart Stephan Elliot, az 1994-es film forgatókönyvírója és rendezője is. A művész elmondta: a résztvevők nem homoszexuálisok, hanem olyan emberek, akik ének- és táncversenyen vesznek részt, valamint transzvesztitaként lépnek fel.

Elliot szerint Ausztrália belsejében ritkán látni ilyen figurákat, és azért tartja fontosnak feleleveníteni a filmbéli kalandokat, hogy növeljék a másság elfogadását az országban, ahol vita zajlik az azonos neműek közötti házasságkötés lehetőségéről.

Az 1994-es zenés film nagyban hozzájárult a homoszexuálisok elfogadásához, és olyan ausztrál sztárok alakították a főszerepeket, mint Guy Pearce, Terence Stamp és Hugo Weaving.