Tom Cruise nem tartja magát szörnyetegnek

2012.07.12. 15:23
Katie Holmes exférjét azzal vádolja egy bulvárlap, hogy a feleségét embertelen körülmények között, bezárva tartotta a házában. Cruise százmilliós pert akar a National Enquirer nyakába varrni.
national enquirer holmes cruise a p

Tom Cruise és Katie Holmes válása meglehetősen (és váratlanul) civilizált körülmények között zajlik, a pár már meg is egyezett a feltételekről, nincs nyilvános sárdobálás és hiszti, amire a bulvársajtó felkészült. A National Enquirer nevű, komoly sajtóterméknek egyáltalán nem tekinthető bulvárlap azonban gondolt egy merészet, és a "ha nincs hír, majd gyártunk" elv alapján lehozott egy olyan címlapsztorit, ami miatt Tom Cruise ügyvédei máris perrel fenyegetik őket.

Az amerikai szupermarketekben terjesztett, 700 000 példányban megjelenő lap címlapján öles betűkkel az áll, hogy Tom Cruise terrorban tartotta a feleségét, valamint az, hogy a színész egy szörnyeteg, aki bántalmazta a feleségét, és egy kis, ablaktalan szobában tartotta bezárva öt hónapon át. Cruise ügyvédjei július 11-én küldtek egy igen szigorú hangú levelet a lapnak, amiben a címlapsztorit szörnyen ízléstelenek nevezték. "Ügyfelünknek ez az írás potenciálisan több százmillió dolláros kárt jelenthet, amiért a National Enquirer-t és mindazokat felelősségre vonjuk, akik ebben a nemtelen és alávaló támadásban bármilyen formában is részt vett."

Az ügyvédek szerint a címlap azt állítja, Tom Cruise valójában egy szörnyeteg, ami természetesen nem igaz, sőt. "Mr. Cruise egy jóravaló apa, rengeteget dolgozó színész és őszinte ember." A Mission Impossible-franchise főszereplőjét a szcientológiai egyházhoz való kapcsolata miatt sokat támadták a sajtóban, de az Enquirer címlapjához hasonló személyeskedésre senki nem vetemedett ezidáig. Az ügyvédek azt akarják elérni, hogy a lapot kiadója visszavonja a lap eheti számát és visszavonja minden egyes hamis állítását, ellenkező esetben milliókra perelik be őket.

A National Enquirer 1926 óta létező lap, ami különböző neveken, de nagyjából változatlan stílusban közölt le vadabbnál vadabb pletykákat hasábjain, és büszkén vállalja, hogy fizet is az információkért. Nem ez lenne az első rágalmazási per, amit ellenük indítanak, Carol Burnett színésznő 1981-ben nyert ellenük egyet, Kate Hudson 2006-ban kapott kártérítést tőlük, de OJ Simpsontól Cameron Diazig rengeteg celebbel volt peres ügyük.