Menyhért, Mirjam
17 °C
28 °C
Index - In English In English Eng

Új vezetők a NeoFM-nél

2012.07.23. 15:53

Földes Ádám a múlt héten otthagyta a NeoFM-et, de máris bejelentették, hogy megvan a rádió új vezetése. Németh Tibor lett az országos rádió vezérigazgatója, róla csupán annyit lehet tudni, hogy húsz éve dolgozik az üzleti életben. A sajtóközlemény viszont külön említi Dr. Mezei László nevét, aki a rádió jogi ügyeiért felel. Mindez nem meglepő, hiszen a NeoFM-nek jelentős tartozásai vannak, többek közt az NMHH felé is, amely ezért június végén felmondta a rádió műsorszolgáltatási szerződését.

A szakmai irányítást pedig Berényi Attila veszi majd át, aki hírszerkesztő volt a Danubius Rádióban, majd hírigazgató a Slágernél, illetve a Juventus Rádiónál. Berényi már lassan egy éve a NeoFM hírigazgatója, mostani kinevezése azért váratlan, mert a főleg zenét sugárzó, országos rádiónál eddig nem volt túl nagy szerepe a híreknek.

"Az új vezetők fő feladata egyben, hogy a múltból örökölt problémákat minél hamarabb megoldják, és a cég partnereivel korrekt és gyors egyezségre jussanak a vitás kérdésekben" - írja a NeoFM a személyi változásokról kiadott közlemény.

Végjáték?

A finanszírozási problémákkal küzdő FM1 Zrt. médiaszolgáltatási szerződését a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa június 20-án felmondta, miután a rádió nem kezdte meg törleszteni tartozását. A csatorna mintegy 750 millió forintos kötelezettséget halmozott fel. Az összeg médiaszolgáltatási díjtartozásból, a bankgarancia hiányából, valamint az ezekért kiszabott bírságokból állt össze.

A rádió vezetői június 18-án bejelentették, hogy egy 500 millió forintos váltót ajánlottak fel a hatóságnak, és csődvédelmet kértek maguk ellen. A hatóság viszont azt közölte: jogszerűen nem fogadhatja el az értékpapírt.

Július 3-án az FM1 Zrt. összes részvényét megvásárolta a Dr. M-MEDIA Kft.