Viharfelhők a Newsweek felett

2012.07.26. 10:34
Barry Diller, az IAC/InteractiveCorp médiavállalkozás elnöke az előállítási költségeire hivatkozva belengette, hogy a Newsweeket hamarosan teljes egészében az internetre fogják vinni – írja a Guardian.

Diller a cég negyedéves eredményeinek értékelésén persze óvatosan fogalmazott, és leszögezte, hogy a neves amerikai hetilap nyomtatott változatának megszüntetése nem holnap fog bekövetkezni, az átállásról legkorábban októberben dönthetnek. Tina Brown, a Newsweek főszerkesztője is azonnal sietett lehűteni a szerkesztőség felzúdulását. Egy, a Politico blog birtokába került memóban Brown a főnöke kijelentését inkább afféle általános piaci elmélkedésként interpretálta, és rémhírnek nevezett minden olyan híresztelést, mely szerint a nyomtatott változatot a kiadó még idén megszüntetné.

A 79 éves Newsweekbe 2010-ben szállt be az IAC mellé Sidney Harman médiavállalkozó egy dollár – és a lapot nyomasztó tartozások kifizetése – fejében, és ekkor egyesült a lap a Daily Beast onlin portállal is. Több elemző Harman részéről presztízsbefektetésnek tartja a rengeteg díjjal büszkélkedő lapot, mely azonban a társtulajdonos – egyébként internetes médiavállalkozásokban, például az ask.com, a dictionary.com vagy a match.com oldalakban, vagy a Vimeo-ban is érdekelt - IAC-nek üzleti szempontból ballasztot jelent.