Tényleg nem folytatják a Marslakókat

2012.08.01. 20:08

"A Marslakók Produkciós Kft. által gyártott, elsősorban fiatal közönségnek szánt, és 2012 tavasza óta az M1 közszolgálati csatornán sugárzott Marslakó című szappanopera innovatív értékei ellenére nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket", áll az MTVA és a Marslakók Produkciós Kft. közös, MTI-hez eljuttatott közleményében. "A sorozat iránt érdeklődő nézők száma elmaradt az elvárt mértéktől" - fűznek hozzá magyarázatot is. A szappanopera-kísérlet gyenge nézettségéről mi azt írtuk, hogy közel van a statisztikai hibahatárhoz.

"Figyelembe véve az első évadban tapasztalt tendenciákat – a televíziós műfaj sajátos nézői szokásaira is tekintettel – a produkció szélesebb körű elfogadottságának kialakulása a jövőben sem valószínűsíthető -, írják még. - Az MTVA kezdeményezésére a felek a mai napon a szerződést közös megegyezéssel megszüntették."

Így augusztus 13-ától az M1-en nem kerülnek adásba az új részek. Kétmilliárd forintot szánt eredetileg a köztévé az online bulvárlap szerkesztőségének életéről szóló termékre, aminek a kreatív producere Jáksó László volt. Egy hete állították le az őszi évad forgatását.