no

Tapasztalatlan tévésre bízta a TV2 a The Voice-ot

2012.08.22. 18:27
Nagy meglepetésre nem egy jól bejáratott műsorvezetőre, hanem egy tévés területen tapasztalatlan fiatal színészre, Szabó Kimmel Tamásra bízta az ősszel kezdődő tehetségkutatóját a TV2.

A Tv2 húzott egy közepesen merészet, és nem a showműsorai esetében megszokott vonal mentén választott műsorvezetőt a hamarosan induló The Voice című tehetségkutatójának.

Made in Hungaria

A jól bevált Tilla-Claudia fregoliember-duó helyett egy kvázi újoncot, a 28 éves Szabó Kimmel Tamást választották a feladatra, aki eddig csak egyszer vezetett műsort, a köztévé biblial témájú vetékedőjét, a Szövetséget, igaz azt is Feke Pál és Puskás Péter társaságában. Ezen kívül a tévében csak pár film erejéig szerepelt.

Szabó Kimmel Tamás
Szabó Kimmel Tamás
Fotó: Bakró-Nagy Ferenc

A wikipédia szerint a színész 2003-tól 2007-ig a Színház- és Filmművészeti Egyetemre járt, zenés-színész osztályba, majd játszott Szolnokon, Kaposváron és a József Attila Színházban. 2008 óta a Nemzeti Színház társulatának tagja. Országos ismertséget a Made in Hungaria című film hozott neki (itt dicsértük), legutóbb a Dobogó kövek című független filmben láthattuk (ezt itt húztuk le).

A Tv2 döntése jobban megérthető, ha figyelembe vesszük, hogy a műsort erőteljesen a 18-49-es korosztálynak szánják, sőt, inkább a 18-36 év közötti nézőknek, akik könnyebben azonosulnak egy fiatalabb műsorvezetővel.

Made in USA

A magyar példával szemben a külföldi adók eddig mindig tapasztalt, kipróbált műsorvezetőkre bízták a The Voice vezetését. Az ötletgazda hollandoknál például Wendy van Dijk és Martijn Krabbé a helyi Sztárok a jégen és az X Factor házigazdái voltak, mielőtt megkapták volna a The Voice-ot.

Az angol változatban feltűnő Holly Willoughby korábban gyerekműsorokat vezetett, de ezt olyan jól csinálta, hogy BAFTA díjjal jutalmazták érte. Később a Sztárok a jégent is ő vezényelte le. A back stage-ben riportozó társa, Reggie Yates a Top of the Popsot is vezette egy ideig, és saját sorozatot is kreált magának, bár az 15 rész után kifulladt.

Az Egyesült Államokban a műsort Carson Daly vezeti, akinek 2002 óta van saját esti talk show-ja, 2003 óta pedig ő csinálja a csatorna újévi műsorait. Társa eredetileg Alison Haislip volt, de a második évadra Christina Milian vette át a helyét, aki énekes-dalszerzőként, táncosként és modellként is ismert, de filmekben is feltűnt.

Franciaországban Nikos Aliagas korábban egy Gros Plan nevű műsort vezetett, amiben beszélgetett Sylvester Stallonével és Celine Dionnal is, de a Star Academy című realityt is ő prezentálta.

Törökországban Acun Ilıcalı semmit sem bíz a véletlenre, hiszen a csatornát birtokló Acun Medya nevű cég alapítója egyben a legtöbb műsoruk vezetője is. Ő vitte a helyi Sztárok a jégent, a Survivort, és a Csillag születiket is, így természetesen a The Voice is az ő vezetésével zajlott le.

Szabó Kimmel Tamás backstage-műsorvezetőtársa (a magyar keresztségben V-riportere) Bányai Miklós lesz, egy fiatal színész, akinek még annyi tévés tapasztalata sincs, mint Szabó Kimmelnek. Az már korábban kiderült, hogy az egykor a TV2 napi sorozatában, a Jóban Rosszban-ban Margit nővért alakító Brózik Klári is feladatot kapott a műsorban, mint művészeti munkatárs, aki háttérinterjúkat fog készíteni a versenyzőkkel.

Megagázsit kapnak a Mesterek

A várhatóan októberben induló The Voice a TV2 egyik legdrágább produkciója lesz, amit az is jelez, hogy a hírek szerint a négy zsűritag, Somló Tamás, Caramel, Malek Andrea és Mező Mihály fejenként hétmillió forintos gázsit kap. Az összeg azonban csak a TV2-höz képest tűnik soknak, mivel iparági pletykák szerint az RTL Klub már tavaly is 10 millió forintot fizetett az X Faktor zsűritagjainak.

A magyar zsűri összetétele sokaknál kiverte a biztosítékot, mivel a nemzetközi verziókban olyan nagyágyúk szerepeltek, mint Blake Shelton, Christina Aguilera, Cee Lo Green, Adam Levine, Tom Jones, will.i.am, Seal vagy Keith Urban. A TV2-nek ugyanakkor nem volt könnyű dolga, hiszen a Megasztárral, a Csillag Születikkel és az X Faktorral az elmúlt években már lefölözte a szóba jöhető sztárokat a két kereskedelmi tévé, és a hírek szerint hiába keresték meg Ákost vagy a tankcsapdás Lukácsot, nem vállalták a feladatot.

Az amerikai verzióban 12 részes tehetségkutató különlegessége, hogy a Mesterek háttal ülnek a versenyzőkkel, így csak a hangjuk alapján ítélik meg, hogy érdemesek-e a továbbjutásra avagy sem. A The Voice-ban így nem számít, hogy kinek milyen a külseje, mennyire eladható a személyisége.