A Gyilkos sorok helyszíne a világ legveszélyesebb városa

2012.08.23. 11:37
Jobban járunk, ha a békés kisváros helyett Hondurasba megyünk nyaralni, ott nagyobb esélyünk van a túlélésre.

A Gyilkos sorok című klasszikus amerikai sorozatot 1984 és 1996 között vetítette a CBS, majd a világ szinte összes országa. Az Angela Lansbury főszereplésével készült krimiből összesen 264 tévéepizód és négy tévéfilm készült, az ismétléseiket valamelyik kisebb magyar tévén a mai napig el lehet kapni. Abba persze senki nem gondol bele, hogy a sorozat színhelyéül szolgáló, mindössze 3560 fős Cabot Cove a látszat ellenére a világ legveszélyesebb városa.

A tipikus New England-i kisváros a maga fehér kerítéseivel és füves lankáival pont olyan helynek tűnik, ahová az ember szívesen elmenne üdülni két hétre, pedig ennél nagyobb hibát el sem követhetne. A BBC radio 4 statisztikája szerint turistaként nagyobb esélyünk van Cabot Cove valamelyik macskaköves utcáján hagyni a fogunkat, mint koldusba ütközni a Blahán. A városokban évente 5,3 hulla kerül elő, ami a lakosságra levetítve azt jelenti, hogy egymillió lakosra 1490 gyilkosság jutna - ez 60 százalékkal több, mint Hondurasban, ahol pedig 74 percenként ölnek meg valakit.

A halottak között a helyi lakosság csak 2 százalékkal képviselteti magát, beteg az idelátogatók többsége soha nem hagyja el Maine államot saját lábán, ami azért vicces, mert az egész államban évente mindössze 75-80 emberölést regisztrálnak a hatóságok. A sorozat egyébként 1991-ben helyszínt váltott, és átköltözött New Yorkba.

A BBC felmérése szerint a brit tévében a képzeletbeli Midsomer megye a legvéresebb helyszín. Az itt játszódó Kisvárosi gyilkosságok epizódonként 2,6 holttesttel szolgálnak, évente összesen 21-el.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport