Az év legnézettebb műsora lett az X-Faktor szombati adása

2012.09.25. 11:32
Már csak saját magát tudja legyőzni az X-Faktor, ami indulása óta vezeti a nézettségi listákat. A szombati adást 2 millió 313 ezren látták, a fiatalok 54,9 százalékát a képernyők elé szegezve. Az m1 viszont a szakadék szélére lavírozta magát, főműsoridős közönségaránya a fiatalok körében leesett 4 százalék alá, és a Hacktion sem ütötte ki az AGB nézettségmérő készülékeit.

Az RTL Klub tovább szárnyal, az X-Faktor negyedik válogatása az év legnézettebb műsora lett, a teljes népesség körében 2 millió 313 ezren látták (49,5 százalékos közönségarány), a fiatal korosztályban 982 ezren követték, az éppen tévé előtt ülők 54,9 százaléka.

A tehetségkutató harmadik évadának nézettsége folyamatosan emelkedik, míg az első adást még csak 1,8 millióan látták, a másodikat már 1,98 millióan, a harmadikat pedig 2,22 millióan. Az idei X-Faktor 4. adása csak 40 ezer nézővel marad el a második évad döntőjénél, amit 2 millió 353 ezren nézték végig.

Az RTL Klub azonban szokás szerint nemcsak a tehetségkutatóval uralja a toplistákat, a teljes népesség körében továbbra is az előkelő 2. helyet szerezte meg A gyanú árnyékában, a dokureality csütörtöki részét 1 millió 529 ezren látták (34,2 százalékos közönségarány), amivel überelte a két héttel ezelőtti legnagyobb nézőszámot elért rekordját is (1,462 millió). Az amatőr szereplős napi sorozat mind az öt epizódjával szerepel a Top10-ben, ezen kívül csak a Barátok közt egyes részeit találjuk meg az első tízben.

A reklámozóknak legfontosabb korosztályban a toplista első tíz helyét egy kivétellel szintén az RTL Klub uralja, a TV2-nek a Robert Downey Jr. főszereplésével készült Vasemberrel sikerült feljutnia a Top5. helyre (591 ezer néző, 29,2 százalékos közönségarány). Az X-Faktor után a fiatalokat azonban úgy tűnik, hogy még mindig jobban érdekli a Barátok közt, mint A gyanú árnyékában, a szappanopera (Top2-4. hely) ugyanis ezen a listán megelőzi a dokurealityt (Top7-8.). A 18-49-es listán továbbra is ott van a Dr. Csont aktuális része, de a Top6. helyig jutott az I. e. 10000 című kalandfilm is.

Az m1 a szakadék szélén táncol, már ami a fiatalok körében mért főműsoridős közönségarányát jelenti. A múlt héten mindössze 3,7 százalékot sikerült elérniük, ami egy százalékkal kevesebb, mint amit két hete mértek, de ha azt nézzük, hogy az olimpia végén még 6,5 százalékon álltak, akkor kijelenthető, hogy bármennyire is szerették volna, nem sikerült megtartaniuk azokat a nézőket, akiket akkor magukhoz édesgettek.

De mivel is sikerült volna? Az m1-nek gyakorlatilag nincsenek új műsorai, csak a tavaszi és a tavaly ősszel indult műsoraik indultak újra, ráadásul az óriásplakátok garmadán beharangozott Hacktion3 első része sem szakította szét a nézettségmérőket. Teljes népességben mindössze 196 ezren (4,1 százalékos közönségarány), a fiatalok körében 41 ezren (2,2 százalék) látták ahogy Anger Zsolt és Gubík Ági kivételével az összes említésre méltó színészt kispórolták az új évadból, és 80-as évekbeli szovjet laktanyából átalakított irodaházban játszódó albán kamaradrámává züllesztették az eddig sem magas színvonalú Kálomista-féle sorozatot.