Csongrád megyében terjeszkedik az Invitel

2012.09.25. 10:47 Módosítva: 2012.09.25. 10:47

Nagyszabású fejlesztéseket jelentett be az egyik meghatározó hazai internet-, telefon- és kábeltévé-szolgáltató. Az Invitel sajtóközleménye szerint a fejlesztéseknek köszönhetően októbertől Szegeden, Szentesen és Makón mintegy 35 ezer család számára válik elérhetővé a digitális kábeltévé és az eddiginél gyorsabb, 150 Mbit/s sebességű internet szolgáltatás.

„Az elmúlt 5-10 évben nem volt olyan léptékű telekommunikációs hálózat fejlesztés a régióban, mint az Invitelé.” – mondta el a DTV Newsnak Lalia Gábor, az Invitel regionális vezetője, aki szerint októberre újabb városrészeket, lakásokat ér el az Invitel optikai hálózata és ennek köszönhetően az extra gyors internet és az IPTV. Ez azt jelenti, hogy októbertől nagyjából 35 ezer család számára lesznek elérhetők olyan kényelmi funkciók, mint a megállítható, felvehető vagy visszatekerhető TV adás, a gyerekzár, a digitális műsorújság, a nyelvválasztás vagy a tévén keresztül használható videótéka.

Magyarországon jelenleg az Invitel csatornakínálatában érhető el a legtöbb HD minőségű adás, többek között az HBO, a Spektrum, a DigiSport, a Eurosport, a National Geographic HD adása és további 13 csatorna.

A szolgáltató a leggyorsabb, 150 Mbit/s sebességű csomagját 17 190 Forintért, a 63 csatornás IPTV csomagját 5990 Forintért kínálja egy éves hűségszerződés esetén, ami valamivel drágább, mint a konkurens szolgáltatók ajánlatai. Ennek egyik oka az lehet, hogy az Invitel többnyire a nagy szolgáltatókkal párhuzamosan terjeszkedik, olyan településeken kínálva szolgáltatásait, ahol az országos szolgáltatók még nincsenek jelen. A Invitel internet szolgáltatása a fejlesztések előtt mintegy 90, a digitális televízó pedig 24 településen volt elérhető országszerte.

Az Invitel a most bejelentett fejlesztéseket akciókkal igyekszik népszerűsíteni, ezért az új előfizetők számára fél évig elengedik a szolgáltatások havidíjának felét, ami azt jelenti, hogy a tévé, az internet és a telefon együtt fél évig 9900 Forintba kerül egy éves hűségszerződéssel, ami kínálatban és árban is nagyjából megegyezik a UPC csomagajánlatával.

Emellett a nagyobb szolgáltatók közül az Invitel az egyetlen, amelynél elérhető az HBO világújdonságnak számító mobil, interaktív tv szolgáltatása az HBO GO. A szolgáltatással az InviTV, HBO MaxPak előfizetői hozzáférhetnek az HBO GO által kínált filmekhez bármilyen internetkapcsolattal rendelkező számítógépen, okostelefonon és tableten.