Superman online rádiót indít

2012.10.04. 15:28
Három csatornával indul el az Rcko.fm nevű új online rádió. A diszkót, rockot és elektronikus zenét kínáló csatornák hasonlítani fognak a már megszűnt Est fmhez és a Radiocaféhoz.

Diszkó (Rcko 54), rock (Rcko Guitar) és elektronikus zenei csatornát (Rcko.fm) kínál a jövő héten startoló Rcko.fm nevű új online rádió.

Erdélyi Zsolt (Superman) koncepciójával az Origót még 2011 őszén kereste meg, végül Novák Péter (korábban az Origo vezérigazgató-helyettese volt) és Horváth Attila (Füge) reklámszakember döntött úgy, hogy üzlettársként beszáll a rádióba. Az Origo Media Group stratégiai partnerként kapcsolódik a vállalkozáshoz - írja a Kreatív.

Az új rádió alapkoncepciója az, hogy hiányzik egy olyan formátum a piacról, amelyben igényes zene és nem csak a mainstraim hallható, valamint kulturális és közéleti szerepet is felvállal. Az Rcko.fm kicsit hasonlítani fog az elmúlt tíz évben feltűnt, majd eltűnt kultikus adókhoz, mint amilyen az Est Fm, a Radiocafe és az újrapozícionálás után a Petőfi rádió volt, hiszen gyakorlatilag ugyanaz a szellemi műhely hozta létre mint a fent említetteket.

A három új rádió közül az elektronikus zenei lesz a főcsatorna, de mindegyik alapvetően zenei lesz, ezekért Dj Infragandhi felel. Az Rcko.fm műsorvezetője lesz a Magyar Televízió Dob és basszus című műsorából ismert Lévai Balázs, valamint Müllner Dóra és a rádió ötletgazdája, Erdélyi Zsolt.

A műsort nem csak számítógépen vagy laptopon lehet majd hallani, hanem a tévékészülékeken, és mobiltelefonon egyaránt. Novák Péter úgy nyilatkozott, hogy a rádió célcsoportja a „saját természetes közegük”, vagy a késő tizenévesektől a negyven éves városi, kultúrára, zenére nyitott társasági emberek.