Átvette a vezetést az RTL Klub Híradója

2012.10.09. 17:02
A TV2 hetek óta szinte csak a Tényekkel tudott virítani a nézettségi listákon, de már ezt is elbukták, az RTL Híradója a fiatalok körében átvette a vezetést, de a teljes népesség körében is egyre jobban megszorongatja a konkurens hírműsort.

Szeptember eleje óta sorozatos vereséget mér a TV2-re az RTL Klub, az X-Faktor, A gyanú árnyékában és a Barátok közt minden korosztályban a legnépszerűbb műsorok közé tartozik. A TV2 a Tényekkel, a Jóban Rosszbannal és a Naplóval rendre csak a Top10 alatti helyeket tudta megszerezni, de úgy tűnik, hogy a versenyt a hírműsorok tekintetében is elvesztik.

A 18-49-es korosztályban ugyanis a múlt héten már egyértelműen az RTL Klub Híradója volt a győztes, egy nap kivételével minden nap megverték a Tényeket. Hétfőn még 17 ezerrel többen nézték a TV2 hírműsorát, de keddtől beindult a darálógép, olyannyira, hogy minden nap százezres vereséget mértek a konkurensre (szerdán 141 ezerrel nézték többen a Híradót). Nem véletlen, hogy a toplistán is hamarabb és többször találjuk meg az RTL Klub Híradóját (Top23, 25, 27, 32, 34. hely), mint a Tényeket (Top36, 45, 50. hely).

graf1

A küzdelem bár csak most látszik eldőlni, valójában már szeptember elején elindult, az éppen tévé előtt ülők közönségarányát tekintve a Tényeknek csak szeptember 1-4., 12., 23-26. között sikerült megnyernie a nézettségi versenyt.

A TV2 akkor azonban még vigasztalhatta magát azzal, hogy a 4 évnél idősebbek körében még népszerűbbek, mivel csak egy-két nap volt, amit elbuktak. A múlt héten azonban már ez az olló is elkezdett kinyílni, ugyanis a hétből három napot (kedd, csütörtök, vasárnap) az RTL Klub hírműsora nyerte meg ebben a korcsoportban is. A legnagyobb nézőszámkülönbség a két műsor között vasárnap következett be, amikor nem csak néhány ezerrel verte le a Híradó a Tényeket, hanem 125 ezer nézővel (1 millió 222 ezer vs 1 millió 97 ezerrel).

graf2

A két hírműsor a hétvégéket leszámítva minden nap 30 százalék fölötti közönségaránnyal végzett a teljes népesség körében, hozzájuk képest az m1 Híradójának 9-12 százalékos közönségaránya még akkor is elenyészőnek tűnik, ha magához képest feljövőben van. Míg augusztus végén még volt olyan nap, hogy a köztévé hírműsorát 304 ezren látták csak, a múlt héten már a legalacsonyabb nézőszám 442 ezer volt, a legmagasabb pedig 549 ezer.