Botond, Mózes
10 °C
20 °C

Mégsem lesz Click Rádió

2012.10.29. 12:50

Nem köt hatósági szerződést a Click Rádióval a budapesti 95,8 MHz-es frekvencia használatára a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa, mert a cég a számára nyitva álló határidőben nem jelezte szerződéskötési szándékát - közölte az MTI érdeklődésére hétfőn Kiricsi Karola, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szóvivője.

A korábban az InfoRádió által használt, 2,6 millió hallgatóhoz elérő körzeti frekvenciát májusban hirdette meg a hatóság. A 77 millió forint plusz áfa összegű éves médiaszolgáltatási alapdíj mellett használható hullámhosszra egyedül a Click Rádió pályázott, így el is nyerte azt.

A rádiót hivatalosan augusztus 29-én nyilvánította nyertesnek a hatóság, a tulajdonosoknak ettől kezdve 45 napjuk lett volna arra, hogy szerződést kössenek. Ez a határidő október 25-én éjfélkor lejárt, de a Click Rádió Kft. nem jelezte szerződéskötési szándékát - közölte Kiricsi Karola.

Mivel a határidő jogvesztő, a vállalkozásnak már nincs lehetősége szerződést kötni, aminek hiányában műsort sem indíthat a frekvencián.

"Más pályázó nem volt a hullámhosszra, a hatóság vizsgálja a frekvencia felelős hasznosításának további lehetőségeit" - mondta a szóvivő.  Az MTI keresi az ügyben a rádiót, amely egyelőre nem reagált.