A Discovery szerint a Digi szerződésszegő

2012.11.22. 17:15

A Discovery Channel november 20-án kikerült a Digi Távközlési és Szolgáltató Kft. csatornakínálatából. A helyére a History csatorna került, de ezzel nem lett kiengesztelve az a többszáz kábeles előfizető, aki gyalázkodó kommentekben adott hangot csalódottságának a Digi Facebook-oldalán.

Egyoldalú volt a felmondás a Discovery szerint

A Discovery Networks Magyarország szerint a Digi szándékosan és egyoldalúan megszegte a Discovery Networks felé fennálló szolgáltatási szerződését azzal, hogy kirakta a csatornát a csomagból, annak ellenére, hogy "az elmúlt hónapokban a Discovery többször is kísérletet tett arra, hogy megállapodjon a DIGI-vel az új szerződésről". A magyar Discoverymár petíciót is gyűjt, hogy a csatorna visszakerüljön a Digi kínálatába.

A magyar Discovery hivatalos közleményt adott ki az ügyben: "A legjobb szándék ellenére a szolgáltató visszautasította a szerződés megújítására vonatkozó összes javaslatot, és megszüntette a Discovery Channel sugárzását. A Discovery egyetlen alkalommal sem kérte díjai emelését.

A DIGI minden figyelmeztetés nélkül több százezer magyar néző számára tette elérhetetlenné a Discovery Channel műsorait. A DIGI előfizetői ezt meglepődve és csalódottan fogadták. A Discovery elindította a discoverybaratai.com weboldalt, melyen keresztül az előfizetők hallathatják hangjukat és elmondhatják véleményüket. A Discovery sajnálja, hogy a DIGI ilyen helyzetbe hozta a nézőket, és jóhiszeműen készen áll a tárgyalások folytatására a DIGI-vel azzal a feltétellel, hogy csatornái visszakerülnek a szolgáltató műsorkínálatába."

A Digi nem akart árat emelni

A Digi Kft. ezután egy hivatalos közleményt adott ki: "A DIGI minden tőle telhetőt megtett, hogy a Discovery csatornái továbbra is a műsorkínálatának részét képezzék, ez azonban jelen körülmények között, a Discovery által támasztott feltételekre tekintettel, kizárólag a TV előfizetési díjak emelésével lett volna lehetséges. Társaságunk számára kiemelten fontos az árstabilitás. A DIGI az idei évben is az árak szinten tartását tartotta szem előtt, ez a piaci magatartás pedig kivételes a hazai telekommunikációs szektorban. A közelmúltban azonban elindítottuk két minőségi tartalmakkal bíró tematikus csatornánkat, DIGI World és DIGI Life néven, amelyeken a műsorok reklám és megszakítások nélkül élvezhetőek. A csatornakínálatunkba bekerült továbbá a Viasat Nature/History HD is, valamint rövidesen indul az állatvilág kedvelői által várva várt DIGI Animal World is."