Botond, Mózes
EUR 390,79 Ft
USD 375,06 Ft
12 °C
29 °C

Nincs új vezérigazgatója az MTI-nek

2012.11.28. 17:59

Nem tudta megválasztani a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriuma az első fordulóban a Magyar Távirati Iroda Nonprofit Zrt. (MTI) új vezérigazgatóját szerdán - nyilatkozta Balogh László, a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumának elnöke az MTI-t.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa Tóth Tamást, az Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) hírigazgatójának rádiós helyettesét és Toót-Holló Tamást, az MTVA hírigazgatójának hírügynökségi területért felelős helyettesét jelölte a posztra, de egyikük sem kapta meg az első fordulóban szükséges kétharmados többséget.

Azért kell új vezérigazgatót választania a kuratóriumnak, mert Belénessy Csaba vezérigazgató december 31-én távozik posztjáról. Belénessy közös megegyezéssel távozik az MTI éléről, mivel a hírek szerint belefáradt abba a küzdelembe, amit Böröcz Istvánnal, az MTVA elnökével kellett folytatnia az új közszolgálati struktúra felállítása óta.

Az MTVA-ban zajló, harmadik körös elbocsátási hullámban 250-260 embert küldenek el, ebből 30-at az MTI-ből, akik december elején kapják meg előzetes értesítést, majd egy hónap múlva a végleges felmondásról szóló papírt.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek