Megszűnik az MSN Mai Nap

2012.11.30. 17:37

A Kreatív információi szerint január 1-jével megszűnt az MSN Mai Nap, amit alig egy éve indított a Népszabadságot és a Blikket is kiadó Ringier, a Micrsofttal együttműködve. Az Origó és az Index ellen indított, a harmadik legolvasottabb magyar online portál címre pályázó MSN Mai Nap arra épített, hogy a Magyarországon az uniós átlagnál sokkal népszerűbb chatprogram, az MSN Messenger felületén is meg tud jelenni, így több millió felhasználóhoz érhet el. A portálhoz pár fős szerkesztőség tartozott csak, a tartalmak nagy részét a Ringier más lapjaiból vették át.

„A Ringier a továbbiakban mainap.hu címen saját előállítású tartalmait kínálja majd olvasóinak, míg a Microsoft termékstruktúrájának átalakulásával az MSN helyett egyéb szolgáltatásainak fejlesztésére és népszerűsítésére koncentrál, Magyarországon - a régió számos más országához hasonlóan - helyi médiaszolgáltatásban nem fog részt venni.” - erőstíette meg a hírt a Kreatívnak Parádi Judit, a Ringier kommunikációs vezetője.

A változás hátterében az áll, hogy a Microsoft bejelentette, hogy megszünteti a még ma is népszerű csetkliensét, a Windows Live Messengert, ezért a szolgáltatás helyét az egy éve 8,5 milliárd dollárért megvásárolt Skype veszi át. A Messengert 2013 első negyedévében vonja ki a forgalomból a Microsoft, az alkalmazás ezután egyedül Kínában lesz elérhető. A cég ajándékokkal igyekszik majd rábírni a hűséges felhasználókat a váltásra.