Gergely
6 °C
23 °C

Berágtak a Katalin hercegnőről információt kicsikaró ausztrál rádiósokra

2012.12.14. 08:37
Állítólag halálos fenyegetéseket kapott az a két ausztrál rádiós újságíró, aki az egyik londoni kórház ápolónőjét rászedve jutott információkhoz a kórházban kezelt Katalin cambridge-i hercegné egészségi állapotáról. Az ausztrál rendőrség már nyomoz az ügyben.

A Sydneyben működő 2Day FM zenerádió két DJ-je, Mel Greig és Michael Christian - miután Londonban hivatalosan bejelentették, hogy Vilmos herceg hitvese várandós, és rosszulléte miatt kórházban kezelik - felhívta a kórházat, és elhitette a személyzettel, hogy II. Erzsébet királynő, Vilmos herceg nagymamája, illetve Károly walesi herceg, a brit trón első számú várományosa, Vilmos édesapja van személyesen a vonalban.

A telefonhívásra válaszoló Jacintha Saldanha jóhiszeműen továbbkapcsolta a hívást a hercegnőt kezelő osztályra, ahol egy másik ápolónő röviden, de részletesen beszámolt Katalin állapotáról, bizalmas orvosi adatokat is kiszolgáltatva a hívóknak. A 46 esztendős, kétgyermekes Jacintha Saldanhát három nappal később holtan találták szállásán, a hivatalos vizsgálat szerint felakasztotta magát.

Az ausztrál ABC közszolgálati televízió jelentése szerint az elmúlt napokban számos fenyegetés érkezett a két érintett rádis, sőt a rádióadó tulajdonosa, a Southern Cross Austereo cég munkatársainak címére. A Daily Telegraph című ausztrál napilap arról számolt be, hogy az adó tízegynéhány munkatársát biztonsági okokból szállodákban helyezték el, a rádió vezetőinek biztonságára pedig testőrök vigyáznak.

A két rádiós műsorvezető napokig gyakorlatilag bujkált, majd a hét elején egy televíziós interjúban könnyek között kértek bocsánatot a történtekért. A tragédia óta nem szerepelnek a rádió műsorában.