Klubrádió: Ne fellebbezzen az NMHH

2013.01.17. 10:32
Arató András, a Klubrádió vezérigazgatója levélben kérte Szalai Annamáriát, az NMHH elnökét, hogy a hatóság ne fellebbezzen a 92,9-es frekvencia ügyében született első fokú ítélet ellen.

A Fővárosi Törvényszék november 14-én ismét a Klubrádiónak ítélte a 92,9-es frekvenciát és létrehozta a rádió műsorszolgáltatási szerződését. Az ítélet írásos változatát múlt héten kapta meg a Klubrádió és a hatóság.

Arató András a Népszabadságnak elmondta, levélben emlékeztette a hatóság elnökét, hogy az NMHH évek óta peres viszonyban áll a Klubrádióval. Ez idő alatt hat bírósági ítélet erősítette meg, hogy "a Klubrádió műsorszolgáltatására nemcsak igény van, hanem joga is van tevékenységét folytatni".

Arató levelében azt kérte, hogy a hatóság ne fellebbezzen az elsőfokú ítélet ellen, hanem a lehető legrövidebb idő alatt teremtsék meg a Klubrádió számára a tartós működés feltételeit akár a 92,9-es, akár a 95,3-as frekvencián a közösségi műsorszolgáltatás feltételrendszere alapján. Arató szerint "a versenysemlegességet csak az szolgálná, ha a Klubrádió is közösségi frekvenciát kapna, ugyanúgy, mint a Lánchíd, a Mária, a Katolikus, az Európa, a Gazdasági Rádió és az InfoRádió is".

Az NMHH a lap kérdésére azt válaszolta: január 4-én kapták kézhez a bíróság ítéletét, és 15 nap áll rendelkezésre a fellebbezés benyújtására. „A hatóság tanulmányozza az ítéletet, és ezt követően a vonatkozó jogszabályokban foglalt eljárási határidők betartásával dönt a további lépésekről” – írták.

A Klubrádió perben áll az NMHH-val a jelenleg ideiglenes engedéllyel használt 95,3-as frekvenciáért is, az ügyben január végén születhet jogerős ítélet.