Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Miklós
1 °C
4 °C

Megszűnt a londoni ápolónőt öngyilkosságba kergető ausztrál rádióműsor

2013.01.28. 08:22
Megszűnt az a rádióműsor Ausztráliában, amelynek munkatársai decemberben megtévesztettek egy ápolónőt a Katalin brit hercegnőt kezelő londoni kórházban, és az ápolónő ezt követően öngyilkos lett.

Maga a 2Day FM rádió jelentette be hétfőn, hogy beszüntette azt a programját, a Hot 30 címűt, amelynek keretében a december eleji telefonhívást kezdeményezték. A műsor helyét The Bump néven végérvényesen egy másik program veszi át.

A világszerte hatalmas visszhangot keltő ügy előzményeként a Sydneyben működő zenerádió két lemezlovasa, Mel Greig és Michael Christian (miután Londonban hivatalosan bejelentették, hogy Vilmos hercegnek, a brit trón majdani várományosának hitvese várandós, és heveny terhességi rosszullétei miatt kórházban kezelik) felhívta a kórházat, és elhitette a személyzettel, hogy II. Erzsébet királynő, Vilmos herceg nagymamája, illetve Károly trónörökös, Vilmos édesapja van személyesen a vonalban.

A megtévesztett és bizalmas adatok kiadásához hozzájáruló ápolónőt, a 46 esztendős, kétgyermekes, indiai születésű Jacintha Saldanhát később holtan találták szállásán, saját sáljára felakasztva.

A rádióállomás már a súlyos incidenst követően levette programjáról a műsort, de annak végleges megszüntetéséről csak most döntött. Az ügyben az ausztrál médiahatóság is vizsgálatot indított. A két műsorvezető - akiket mélyen lesújtott az öngyilkosság - azóta nem állt mikrofon mögé. Egy szóvivő hétfői közlése szerint még mindig szabadságon vannak, és a rádiónál visszatérésük után döntenek arról, milyen beosztásban, műsorban dolgoznak majd tovább.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport