Válságreality az RTL2-n

2013.01.28. 16:59 Módosítva: 2013.01.29. 12:13

Új saját gyártás műsorokkal és egy rakás új sorozattal támad tavasszal az RTL 2, amit már 1,9 millió háztartásban lehet nézni, így akár 6 millió embert is a tévék elé ültethetne. Persze itt még bőven nem tart a csatorna, de az őzi indulás óta egy százalék körüli nézettséget ér el az ad a kereskedelmi célcsoportban, vagyis pár hónap alatt beverekedte magát a tíz legnézettebb magyar nyelvű adó közé.

Az RTL 2 legnagyobb dobása egyértelműen a Szombati esti láz lesz, amit ezúttal Lilu és Csonka András vezet majd, mivel Ördögh Nóra jól megérdemelt szülési szabadságát tölti majd. A zsűriben helyet kapott Esztergályos Cecília, Szirtes Tamás, Keleti Andrea, és Tihanyi Ákos, utóbbi koreográfusként dolgozott az X-Faktor-ban és a Csillag születikben is. A fellépők között van Bálint Antónia, Dundika egykori playmate, aki jelenleg Majka mellett háztartásbeli, Istenes Bence műsorvezető, és Szilveszter gazda a Házasodik a gazda című tanyasi valóságshow-ból. A profi táncosok közt is lesznek ismerős arcok, így például Südi Iringó, aki a Szombat esti láz korábbi adásában is rázta már.

Az RTL 2-n emellett folytatódik a Forró nyomon és Friderikusz Sándor is tovább tolja a Legyen Ön is milliomost. Emellett péntek este külön bulvárhíradóval jelentkezik az RTL 2, amit Istenes Bence fog vezetni, és hetente egyszer jelentkezik majd a Gazdálkodj okosan című válságreality, amiben bajba jutott családokon próbál segíteni egy pénzügyi tanácsadó. Svájcifrank-hiteleseknek, eladósodott állástalanok és válságba jutott gyorshitel-függőknek igyekszik megmutatni a csatorna, hogy a kétségbe esés mellett van más megoldás is a problémáikra.

Emellett egy rakás sorozattal erősít az RTL 2, ígyjön Magyarországra a Homeland is, a  Showtime többszörös Emmy- és Aranyglóbusz-díjas sorozata egy felpörgetett, intellektuálisabb 24, amivel a budapesti értelmiségieknek igyekszik kedvezni a csatorna.