Simicska-közeli cég gyártja a köztévének a Szerencse Híradót

2013.02.12. 11:45
A Világgazdaság értesülései szerint újabb, 800 millió forintos megbízást kapott a Hung-Ister Filmprodukciós Zrt. a Szerencsejáték Zrt-től.

Miután a Szerencsejáték Zrt. 1,6 milliárd forintos pályázatát a Hung-Ister Filmprodukciós Zrt. nyerte, a Simicska Lajos érdekeltségi körébe tartozó cég újabb megbízást kapott - írja a Világgazdaság.

A Hung-Ister a sorsolási műsorok gyártására kiírt pályázat novemberi megnyerése után két újabb megbízást kapott. A december 10-én aláírt egy éves szerződés szerint „kreatív tervezés és gyártási feladatok elvégzésére” 551 millió forintot, a Szerencse Híradó 52 adásának gyártására 252 millió forintot kapnak. A Szerencse Híradó - ahogy a sorsolási műsorok is - az m1-en látható csütörtök délutánonként 17:20-as kezdéssel, 15 percben.

A Hung-Ister a jobboldali, kormányhoz közelállónak számító médiabirodalmak egyikéhez, a Nemzet-csoporthoz (Magyar Nemzet, Hír TV, Hung-Ister, B-Reklám Kft., Mahír Zrt.) kapcsolódik, Simicska Lajos érdekeltségi körébe tartozik. Az Opten céginformációs szolgáltató adatai szerint a B-Reklám Kft. tulajdonában van, amelynek tulajdonosa Simicska Lajos és a Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft.

A Hung-Ister vezetője 2005 és 2010 között az a Fazekas Csaba volt, aki 2004-ben néhány hónapig a Hír TV vezérigazgatói posztját is betöltötte. Szalai Annamária, a Médiatanács elnöke 2010 őszén Fazekas Csabát nevezte ki a közmédia teljes (2012-ben 69 milliárd forint) költségvetésével és vagyonával gazdálkodó Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatójának, de ő 2011 februárjában lemondott, és visszament korábbi pozíciójába a Hung-Isterhez.

A Hung-Ister azonban nemcsak sorsolási műsorokat gyárt évek óta a köztévének, hanem ők készítik a Magyarország, szeretlek! című vetélkedőt is, adásonként 24,1 millió forintért, ami az MTVA egyik legdrágább produkciója a Hacktion című sorozat 22 milliós és a Fábry 15-18 millió forintos költségvetését megelőzve.