Az MSZP engedély nélkül használta az RTL Klub anyagait

2013.03.03. 19:17
Az RTL Klub szerzői jogsértés miatt levélben fordul az MSZP-hez, mert a párt vasárnap Magyarország ma címmel bemutatott filmjében engedély nélkül használt fel részleteket a kereskedelmi csatorna híradójából.

Az RTL Klub kéri a párttól a jogsértő állapot megszüntetését.

Mint írták, a filmben „saját újraszerkesztésükben felhasználtak részleteket több médium hírműsorából, köztük az RTL Híradóból is”.

Közölték, erre a párt az RTL Klubtól semmilyen engedélyt sem kért, tehát szerzői jogot sértve hozta nyilvánosságra filmalkotását.

„Az RTL Klub sem korábban, sem a jövőben nem ad segítséget, és biztosít alapanyagot vágott, vagy nyers formában politikai pártok kampányfilmjeinek elkészítéséhez” - írták.

Az RTL kéri az MSZP-t, hogy az RTL Híradóból származó részleteket ne használja a jövőben és bármely videómegosztó portálon közzétett filmet a szerzői jogi szabályok szerint módosítsa.

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke vasárnap a húszperces kisfilm bemutatása után elmondta: a film annak a január közepén kezdődött, Magyarország ma elnevezésű kampánynak a része, amelynek végén, jövő szombaton a Papp László Budapest Sportarénában tartanak évértékelő rendezvényt. A filmben egyebek mellett az hangzik el, hogy Orbán Viktor kormányzása tönkretette az országot, a kormánypropaganda pedig elszakadt a valóságtól.