Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Új csatornát indít a köztévé

2013.04.04. 15:12
A hirado.hu híreivel és a digitális átállással kapcsolatos információkkal jelentkező köztévés médiaszolgáltatás indul mától a MinDigTV hálózaton. Szöveg és állókép, képújság deluxe a jövő hírnökeként.

A közmédia új információs csatornát indít, MTVA Infó néven. Ez a "szövegek és állóképek továbbítására alkalmas új csatorna", vagyis egyfajta képújság elsősorban a hirado.hu anyagaira alapozva közöl híreket. Az MTVA szerint emellett részletes információkkal segíti a digitális átállás folyamatát is. Azt ígérik, hogy a közeljövőben műsorinformációkkal is bővül a tartalom.

A közlemény szerint az új műsor vevőkészüléktől függően várhatóan automatikusan megjelenik a MinDigTV vevődekóderek vagy a modernebb televíziók (okostévék) csatornalistájában. Ha mégsem látszik, akkor a csatornalistát frissíteni kell. Az új ingyenes médiaszolgáltatás a lakosság 98,5 százalékának elérhető.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?