Thatcher halála a slágerlistákat is átírta

2013.04.10. 09:07 Módosítva: 2013.04.10. 09:08

Margaret Thatcher halálának hírére visszakerült a toplistákra az Óz, a csodák csodája című film egyik betétdala, A boszorkány halott (Ding dong! The witch is dead), írja az Independent.

Az Amazon letöltéseinek napi listáján a második, az iTunes-on a kilencedik helyet érte el a felvétel. Elképzelhető, hogy a sikerszériának még nincs vége, mert a Facebookon több ezren kampányolnak érte.

Mások nyerészkedni akarnak a volt brit miniszterelnök halálán. Az egyik kelet-londoni bolt kirakatában megjelentek a Warhol-stílusú Thatcher-portréval díszített pólók. A Redbubble online bolt ennél is továbbment: tizenöt fontért vesztegetik a MEGHALT feliratú fekete-fehér cuccokat.

A Vaslady agyvérzésben hunyt el 87 éves korában hétfőn. Miközben a világ államfői részvétüket fejezték ki, több kis létszámú csoport is megünnepelte a halálát, többet között Glasgowban, Bristolban és Londonban. Bristolban verekedésig fajult a helyzet, kukákat is felgyújtottak, a rendőrség egy embert letartóztatott.

„Ceremoniális temetési szertartással″ búcsúztatják egy hét múlva. Szertartásán jelen lesz II. Erzsébet királynő és férje, Fülöp edinburghi herceg is.