Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

Thatcher halála a slágerlistákat is átírta

2013.04.10. 09:07 Módosítva: 2013-04-10 09:08:00

Margaret Thatcher halálának hírére visszakerült a toplistákra az Óz, a csodák csodája című film egyik betétdala, A boszorkány halott (Ding dong! The witch is dead), írja az Independent.

Az Amazon letöltéseinek napi listáján a második, az iTunes-on a kilencedik helyet érte el a felvétel. Elképzelhető, hogy a sikerszériának még nincs vége, mert a Facebookon több ezren kampányolnak érte.

Mások nyerészkedni akarnak a volt brit miniszterelnök halálán. Az egyik kelet-londoni bolt kirakatában megjelentek a Warhol-stílusú Thatcher-portréval díszített pólók. A Redbubble online bolt ennél is továbbment: tizenöt fontért vesztegetik a MEGHALT feliratú fekete-fehér cuccokat.

A Vaslady agyvérzésben hunyt el 87 éves korában hétfőn. Miközben a világ államfői részvétüket fejezték ki, több kis létszámú csoport is megünnepelte a halálát, többet között Glasgowban, Bristolban és Londonban. Bristolban verekedésig fajult a helyzet, kukákat is felgyújtottak, a rendőrség egy embert letartóztatott.

„Ceremoniális temetési szertartással″ búcsúztatják egy hét múlva. Szertartásán jelen lesz II. Erzsébet királynő és férje, Fülöp edinburghi herceg is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?