Sámuel, Hajna
18 °C
29 °C
Index - In English In English Eng

Rendőrnek adta ki magát a szlovák újságírónő

2013.04.15. 17:33

Az egyik szlovákiai országos napilap szerkesztőnőjét azzal vádolják, hogy rendőrnek adta ki magát, így a tiltott információszerzés miatt akár öt év börtönt is kaphat, írja a bumm.sk.

Az újságírónő egy tavaly júniusban történt tragikus balesetről akart információkat és háttéranyagot gyűjteni. A baleset Horvátbereken történt, ahol egy 30 éves, alkohol befolyása alatt álló sofőr elütött öt fiatalt. Egy 17 éves lány két nappal a baleset után belehalt sérüléseibe, egy három évvel idősebb fiú pedig három hónapig feküdt kómában halála előtt. A sofőr elmenekült a helyszínről a rendőrök néhány óra múlva elfogták.

Az újságírónő elment a sofőr feleségéhez, és rendőrnek adta ki magát. Azt állította, hogy a nyomozást több független nyomozó végzi. Martina Kredatusová nagyszombati rendőrségi szóvivő szerint a feleség ezt elhitte, együtt akart működni, és beengedte az újságírónőt a házába. Az álrendőrnő a baleset körülményeiről faggatta, és fotózott is. Másnap megjelent a cikk az országos napilapban, az átvert feleség pedig rájött, hogy nem egy rendőrnő látogatta meg őt, hanem a cikk szerzője. Az asszony elmondása szerint nem engedte volna be a házba az újságírónőt, és nem beszélt volna a balesetről, ha tudta volna az igazságot.