Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rendőrnek adta ki magát a szlovák újságírónő

2013.04.15. 17:33

Az egyik szlovákiai országos napilap szerkesztőnőjét azzal vádolják, hogy rendőrnek adta ki magát, így a tiltott információszerzés miatt akár öt év börtönt is kaphat, írja a bumm.sk.

Az újságírónő egy tavaly júniusban történt tragikus balesetről akart információkat és háttéranyagot gyűjteni. A baleset Horvátbereken történt, ahol egy 30 éves, alkohol befolyása alatt álló sofőr elütött öt fiatalt. Egy 17 éves lány két nappal a baleset után belehalt sérüléseibe, egy három évvel idősebb fiú pedig három hónapig feküdt kómában halála előtt. A sofőr elmenekült a helyszínről a rendőrök néhány óra múlva elfogták.

Az újságírónő elment a sofőr feleségéhez, és rendőrnek adta ki magát. Azt állította, hogy a nyomozást több független nyomozó végzi. Martina Kredatusová nagyszombati rendőrségi szóvivő szerint a feleség ezt elhitte, együtt akart működni, és beengedte az újságírónőt a házába. Az álrendőrnő a baleset körülményeiről faggatta, és fotózott is. Másnap megjelent a cikk az országos napilapban, az átvert feleség pedig rájött, hogy nem egy rendőrnő látogatta meg őt, hanem a cikk szerzője. Az asszony elmondása szerint nem engedte volna be a házba az újságírónőt, és nem beszélt volna a balesetről, ha tudta volna az igazságot.