A CNN-nel versenyezne az amerikai al-Dzsazíra

2013.04.18. 11:58
Több száz álláshelyet hirdettek meg Amerikában és felvásárolták a Current TV-t. Az amerikai al-Dzsazíra a CNN-nel versenyezne.

Az al-Dzsazíra régóta próbálkozik azzal, hogy Amerikában is megvesse a lábát, és most úgy tűnik, pénzt nem kímélve megkezdik a menetelését a célért.

Nemrégiben felvásárolták a Current TV-t, a csatorna néhány millió háztartásra rugó elérését több tízmilliósra kívánják bővíteni, és több száz álláshelyet is meghirdettek - írja a politicio.comra hivatkozva a mediainfo.hu.

Az Al Jazeera America a CNN-nel, a Fox-szal és az MSNBC-vel versenyezne és ezért már egy amerikai oknyomozó stábot is összeállított. A 16 fős stáb élére pedig megszerezték a veteránnak számító Edward Poundot, aki többek között a New York Times-nál, a Wall Street Journalnál és a USA Today-nél is dolgozott hasonló pozícióban.

Pound már 40 éve van a pályán, noha televíziónál korábban nem nagyon szerzett tapasztalatokat, de ez Ehab Al Sihabi, a társaság nemzetközi működésért felelős igazgatóját nem zavarta. Mint mondta Pound "pontosan az a díjnyertes újságíró", amilyet csapatukba szeretnének.