Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

A CNN-nel versenyezne az amerikai al-Dzsazíra

2013.04.18. 11:58
Több száz álláshelyet hirdettek meg Amerikában és felvásárolták a Current TV-t. Az amerikai al-Dzsazíra a CNN-nel versenyezne.

Az al-Dzsazíra régóta próbálkozik azzal, hogy Amerikában is megvesse a lábát, és most úgy tűnik, pénzt nem kímélve megkezdik a menetelését a célért.

Nemrégiben felvásárolták a Current TV-t, a csatorna néhány millió háztartásra rugó elérését több tízmilliósra kívánják bővíteni, és több száz álláshelyet is meghirdettek - írja a politicio.comra hivatkozva a mediainfo.hu.

Az Al Jazeera America a CNN-nel, a Fox-szal és az MSNBC-vel versenyezne és ezért már egy amerikai oknyomozó stábot is összeállított. A 16 fős stáb élére pedig megszerezték a veteránnak számító Edward Poundot, aki többek között a New York Times-nál, a Wall Street Journalnál és a USA Today-nél is dolgozott hasonló pozícióban.

Pound már 40 éve van a pályán, noha televíziónál korábban nem nagyon szerzett tapasztalatokat, de ez Ehab Al Sihabi, a társaság nemzetközi működésért felelős igazgatóját nem zavarta. Mint mondta Pound "pontosan az a díjnyertes újságíró", amilyet csapatukba szeretnének.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?