Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csúszik a magyar Euronews indulása

2013.04.18. 11:08 Módosítva: 2013-04-18 14:58:31
Bár korábban még áprilisról beszéltek, legkorábban május elején indul csak a Euronews magyar adása. Jelenleg még csak a magyar hangcsatorna technikai tesztje folyik.

  A magyar Euronews indulását decemberben jelentette be Michael Peters, az európai nemzetközi hírtelevízió elnöke, az adó magyarországi vezetőjét viszont csak hosszú kiválasztási procedura után február közepén találták meg Kert Attila, a TV2 és az MTV egykori hírigazgatója személyében.

A korábban bejelentett áprilisi indulás feltehetően ezért csúszik, a sat-tv-radio.hu értesülései szerint jelenleg a Euronews magyar hangcsatornájának tesztje folyik, az éles hang pedig csak május elejére várható. A csatorna a 37 fős magyar stábbal így várhatóan szintén csak májusban kezd el saját anyagokat gyártani a hírcsatornán.

A Euronews ma angolul és németül 790 ezer háztartásban érhető el, a 24 órás hírcsatorna mindenhova ugyanazt a tartalmat sugározza, a magyar adás elindítása után azonban többségbe kerülhetnek a magyar vonatkozású hírek. A magyar adás elindítása azonban nemcsak a magyaroknak kedvez majd, hanem egyben azt is jelenti, hogy a Magyarországról szóló hírek nagyobb arányban szerepeljenek majd a Euronews teljes kínálatában.

A Euronews magyar csatornája hozzávetőleg évi 3-3,5 millió euróból működik, aminek jelentős részét az Európai Bizottság állja majd - nyilatkozta decemberben a Kreatív Online kérdésére Michael Peters. A bizottság az európai szabályozás miatt csak 15 hónapra írt alá szerződést a Euronews-zal, ami Peters szerint évente meghosszabbítható lesz, ugyanakkor törekedni fognak arra, hogy a vállalkozás minél előbb önfenntartóvá váljon.