Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Közösségi hálós valóságshow indul hamarosan

2013.04.26. 13:48
A @SummerBreak című amerikai valóságshow a hagyományos tévés formátum helyett a Twitteren, a Tumblren, a YouTube-on és az Instagramon látható majd, napi 24 órában.

Az ambiciózus projekt gyártója az a The Chernin Group nevű médiacég lesz, aminek tulajdonosa, Peter Chernin a Twitter igazgatótanácsának tagja és nem mellesleg a Tumblr egyik legnagyobb befektetője is. Az egyik amerikai telefontársaság támogatásával készülő valóságshow-ban nyolc nyári héten át követhetik a nézők első egyetemi évüket elkezdeni készülő amerikai fiatalok sorsát.

Az idán nyáron bemutatkozó műsor Los Angeles nyugati részén játszódik majd, a tévés formátum korlátaitól eltérően nem heti vagy napi 40 percben, hanem 24 órában, hiszen a szereplői élik az életüket, amit folyamatosan dokumentálnak, elsősorban a Twitteren. A @SummerBreak elindításával a Twitter észrevehetően elmozdul a főleg csak szöveges mikroüzenetek közzétételétől a mozgóképes tartalom terjesztése felé, amit a Vine nevű, maximum hat másodperc hosszú videókat (tulajdonképpen hangos animgifeket) megjelenítő szolgáltatás megvásárlásával kezdett el.

Nem ez az egyetlen, már nem a tévébe tervezett, de onnan érkező új projekt, amit a nagy közösségi szolgáltatók indítanak be idén. A Comedy Central tévécsatorna a YouTube-on rendez egy humorfesztivált április legvégén, a Fuse nevű kábeladó pedig szintén a Twitterre tervez egy sorozatot a közeljövőben. Az amerikai tévék közönsége folyamatosan öregszik, a fiatalokat mér nem lehet egy Helyszínelőkkel vagy sztártáncos műsorral megfogni, így a gyártók egyre inkább a 14-25-ös generációt érdeklő platformok és tartalmak felé fordulnak.

A @SummerBreak formátuma, az azonnali és élő történések lekövetése gyártási szempontból kifejezetten előnyös, hiszen a forgatás és az adás képernyőre kerülése között nem telik el több hónap, mint egy tévés reality esetében, ráadásul a producerek élőben kutathatják le az egyes szereplők népszerűségét és pillanatok alatt változtathatnak a műsoron, ha kell.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?