Fizetős YouTube a láthatáron

2013.05.09. 11:20

Hamarosan elérhető lesz a YouTube régóta rebesgetett fizetős szegmense – adta hírül a Financial Times vasárnap, névtelen forrásokra hivatkozva. A népszerű videómegosztó első körben ötven csatornát indít majd el, amelyeket akár már a héten is nézhetünk. A szolgáltatás havidíja bevezető áron csatornánként 1,99 dollár lesz, a felhasználó tehát nem csomagokra fizet majd elő, hanem "á la carte"-módszerrel, saját érdeklődésének megfelelően állíthatja össze saját forrásait.

"Jelenleg még nincs semmi bejelentenivalónk, de egy olyan platform létrehozásán dolgozunk, amelyik még több remek mozgóképet biztosít a felhasználók számára, az előállítóknak pedig egy új eljárással segít bevételhez jutniuk az általuk létrehozott tartalom révén, az általunk kínált hirdetési modelleken túl" – mondta a YouTube szóvivője a Mashable-nek.

A Google tulajdonában lévő videómegosztó az utóbbi időkben jól érzékelhetően elmozdult a felhasználók által termelt audiovizuális tartalmaktól a professzionális gyártású médiatermékek irányába. Az amatőr tartalomszolgáltatók helyett a YouTube tehát a hirdetési szempontból értékesebb és jövedelmezőbb sorozatok, filmek és egyéb tartalomtípusok felé nyitna.

A szolgáltatás indulásának pontos dátumáról és a kezdőcsomag csatornáiról egyelőre nem tudni pontos információkat.