Milliós nézettséget hozott ByeAlex

MTI/Index
2013.05.17. 14:01 Módosítva: 2013.05.17. 14:05

Több mint 2,3 millióan kapcsoltak az M1-re csütörtök este, az Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntője és az azt megelőző stúdióműsor alatt - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA).

byealex

Az MTVA a Nielsen Közönségmérés adatai alapján tudatta: a műsor 800 ezres nézettséget ért el, ami majdnem a duplája a tavalyi magyar érdekeltségű elődöntő eredményének, és a 2012-es finálé eredményeinél is magasabb. Legutóbb Wolf Kati Eurovízió-elődöntős szereplésének volt ugyanekkora nézettsége - emlékeztettek -, akkor, 2011-ben a szombati döntőt is egymillió magyar néző látta.

A csütörtök esti műsor idősávjában az M1 a felnőttek körében a legnézettebb csatorna lett, több mint 20 százalékos közönségaránnyal, de a 18-49 évesek érdeklődése is hasonló volt, körükben 18,3 százalékot ért el a csatorna, ami csak 0,6 százalékponttal marad el az RTL Klub sávos eredményétől ebben a korcsoportban. A közlemény szerint a műsor legnézettebb perceit akkor mérte a Nielsen, amikor ByeAlex a malmői aréna színpadára lépett: ekkor több mint egymillió néző szurkolt, hogy Magyarország bejusson a szombat esti döntőbe.

ByeAlex a csütörtöki második elődöntőből jutott be a döntőbe, ahol összesen húsz produkció versenyez majd. Az énekes magyarul adta elő Kedvesem című dalát.