Orosz csatornára megy Larry King

2013.05.29. 17:13 Módosítva: 2013.05.29. 17:13
Az orosz költségvetésből finanszírozott RT hírtelevízió angol nyelvű csatornáján indít júniustól műsort Larry King - közölte szerdán a négy nyelven, köztük angolul sugárzó orosz tévétársaság.

Az új műsor Politics with Larry King címmel debütál. A korábban Russia Today néven ismert társaság átveszi a televíziósnak a Hulu elnevezésű internetes oldalon és előfizetős kábelcsatornán tavaly júliusban indított Larry King Now című show-ját is.

King műsorait, amelyben a tervek szerint vezető politikacsinálók szólalnak majd meg, Los Angelesben és Washingtonban fogják felvenni. A veterán televíziós 2010-ben távozott a CNN-től, ahol 25 éven át volt a Larry King Live című műsor házigazdája. Ezután Carlos Slim mexikói telekommunikációs mágnással együtt megalapította az Ora.TV produkciós céget, és elindította műsorát a Hulun.

Az orosz, angol, spanyol és arab nyelven sugárzó RT 30 műholdon és mintegy 500 kábelszolgáltatón keresztül 550 millió nézőhöz jut el öt kontinens több mint 100 országában. Az Egyesült Államokban, ahol potenciálisan 85 millióan férhetnek hozzá, 2012-ben az RT a második legnagyobb nézettségű külföldi hírtelevízió volt a BBC World News után.