Voltfolió-díjat kapott a Lángoló Gitárok

2013.06.03. 10:43

A Fonogram-Voltfolió gálaest keretében vasárnap a budapesti Millenárison átadták a Voltfolió Kulturális Médiadíjakat, amellyel a kulturális-zenei tévéket, rádiókat, portálokat és médiaszemélyiségeket ismeri el a zenészszakma és a közönség.

A Voltfolió életműdíját az idén több évtizedes, kiemelkedő szakmai munkájáért B. Tóth László rádiós zenei szerkesztő kapta. A tévés kategóriában a tv2 Propaganda című műsora győzedelmeskedett, a legjobb rádió idén is a Petőfi Rádió lett. A sajtó kategóriában a HammerWorld című havilap kapta a díjat. Az újságírók versenyében Németh Róbert lett a győztes. A web kategóriában a Lángoló Gitárokat választotta a zenészszakma.

A budapesti klubok közül (akárcsak tavaly) az A38 állóhajó győzött, a legjobb vidéki szórakozóhelynek a szegedi JATE Klubot választották a zenészek. A vasárnapi díjátadót a Gourmet Fesztivál keretében, a Fair Play hétvége záróeseményeként, a Fonogram díjak átadásával együtt rendezték meg a Millenáris parkban.

A Voltfolió-díjakat 2001-ben adták át először, az elismerést a soproni VOLT Fesztivál főszervezői, Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert alapították, akik szakmai kuratóriumot hívtak életre. Ennek tagjai ismert személyiségek, elsősorban művészek, rendezvényszervezők és médiaszakemberek. A szakmai szavazáson zenészek, illetve a zene területén tevékenykedő szakemberek vettek részt, ők jelölték ki a kategóriánkénti öt-öt jelöltet, közülük egy szűkebb grémium választotta ki a győzteseket.