Tényleg elindul a magyar Forbes

2013.07.22. 15:58
A kreativ.hu információi szerint novemberben elindul a Forbes üzleti magazin magyar kiadása. A lap főszerkesztője Galambos Márton lesz.

Korábban megjárta a magyar sajtót a hír, miszerint magyar kiadást kap a világ legnagyobb és legtekintéályesebb üzleti magazinja, a Forbes. A kiadója a Business Consulting & Media, illetve annak magyarországi cége, a Mediarey lesz. A kiadó közleménye szerint a lap havonta jelenik majd meg, 60 százalékban magyar cikkekkel, 40 százalékban pedog az amerikai Forbes tartalmának magyar fordításával.

A főszerkesztői posztot szeptember 1-jétől Galambos Márton veszi át, aki mostanában az Origo gazdasági rovatát vezette, korábban pedog a Figyelő és a hírt közlő Kreatív munkatársa is volt. Nem a magyar kiadás lesz az első Közép-Európában, 2010-ben a szlovák, egy évre rá a cseh mutáció került piacra. Mindkettőt a Business Consulting & Media adja ki, a szlovák lapot 14 517, a Forbes Csehországot 14 369 példányban értékesítik. Ezeke kívül létezik bolgár, észt, horvát, lengyel, lett, román és ukrán verzió is.

A Forbes magazin és a forbes.com oldal Forbes Media LLC tulajdonában van. A Forbes.com az Omniture adatai szerint 48 millió havi egyedi látogatóval rendelkezik. A cég kiadja a ForbesLife magazint, és további 28 licensszel rendelkező helyi verziót is.