Szaporodnak a szerelmi háromszögek

2013.07.25. 15:52
Fekete Ernő új szereplőként érkezik a magyar HBO első saját gyártású sorozatának, a Társas játék 2. évadába, ahol alaposan megkavarja a női főszereplők életét. A Katona József Színház színésze, Robert Downey Jr., Christian Bale, Joaquin Phoenix és a Csillagkapu sorozat Teal’cének magyar hangja nem játszott még sorozatban, de az HBO felkérésére szívesen mondott igent.

Hogy kerültél a sorozatba?

Egy castingügynökség kért meg, hogy menjek el az HBO válogatására. Ugyan nem tudtam, de éreztem, hogy bennem gondolkodnak, mert sokszor visszahívtak és ugyanazt a jelenetet sok-sok magyar színésznővel kellett eljátszanom. Aztán kiderült, hogy valóban kiválasztottak, és hozzám keresnek feleséget. De nemcsak én vagyok vadonatúj szereplő a Társas játékban, hanem Szabó Kimmel Tamás és Udvaros Dorottya is.

Te, aki még sosem szerepeltél sorozatban, miért mondtál igent erre a felkérésre?

Igen, én alapvetően színházi színész vagyok, de csak jót hallottam az első évadról, aztán amikor végre meg tudtam nézni, egy éjszaka alatt ledaráltam belőle 10 részt. Csak egyet akartam megnézni, de végül beszippantott, kíváncsi voltam a folytatásra, ezért aztán még egyet és még egyet elindítottam. Ekkor győződtem meg róla, hogy ez egy vállalható, nívós munka, jó színészekkel és igényesen elkészítve. Ez egy olyan lehetőség volt, amire szerintem minden magyar színész vágyik, és irigyli azokat, akiknek sikerül bekerülni.

Sorozatfüggő típus vagy?

Nem jellemző, mivel a színház miatt kevés szabad estém van. De az HBO Róma című sorozatát például néztem, mivel történelemszerető ember vagyok, és a római kor nagyon közel áll hozzám, de más sorozathoz nem kötődtem még így.

Mi a szereped a Társas játék 2. évadában?

Én a Professzor nevű alakot játszom, aki egy kórházban dolgozik, és több, régi szereplőhöz is kötődik. Ennek a sorozatnak az a sajátossága, hogy több szálon futnak az események, de valahol mindenki kapcsolatba kerül egymással. A Professzor az indulásnál két fontos régi szereplőhöz kapcsolódik, az egyik Judit (Balsai Móni), vele a magánéleti vonalon, a másik Léna, vele pedig szakmai vonalon találkozunk. Nekem ráadásul feleségem van, Judit pedig éppen egy válás küszöbén áll, így több oldalról is várhatóak izgalmak. Ezek mellett pedig egy másik új szereplőhöz, Szabó Kimmel Tamáshoz is kapcsolódni fog a karakterem.

Jól értem, hogy egy szerelmi háromszög egyik tagja leszel?

Igen, több oldalról is, de ebben a sorozatban nem ez az egyetlen szerelmi háromszög, nem véletlenül az a címe, hogy Társas játék. Ennél többet viszont nem szeretnék elárulni.

Mit gondolsz, mennyiben lesz más a második évad, mint az első volt? Hiszen most nem az eredeti izraeli sorozatot adaptálja magyar viszonyokra az HBO, hanem magyar forgatókönyvírókat kért fel a folytatás elkészítésére.

Azt biztosan megígérhetem, hogy legalább olyan izgalmas és fordulatos lesz, mint az első volt. Most 25 forgatási napon vagyok túl, és még két nap van hátra. Azt látom, hogy ez egy nagyon jól összeforrt csapat, akik gyakorlatilag együtt töltik a nyarat, sok éjszakába nyúló forgatással, de mégis vidáman. Ráadásul nagyon érezni a forgatásokon, hogy az HBO-nak nemcsak igénye, hanem pénze és ideje is van a minőségi munkára, ez pedig biztonságérzettel tölti el a stábot és a színészeket is.

Megnézed majd tévében?

Igen, biztosan, bár kicsit félek is tőle, mivel nem szeretem magam visszanézni. A színházban estéről estére van lehetőség a változtatásra, a fejlődésre, a film viszont egyszeri produkció és megváltoztathatatlan.

Kedvet kaptál hozzá, hogy máskor is szerepelj sorozatban?

Ha jön egy újabb felkérés, akkor állok elébe. Mivel elég fontos szereplője leszek a Társas játék második évadának, azt gondolom, hogy ha készül belőle harmadik évad, akkor nem lehet majd kihagyni belőle, legfeljebb úgy, ha súlyos autóbaleset éri a karakteremet. Egyébként, amikor májusban elkezdtük a forgatást, én még a Katonában játszottam, aztán Szombathelyen próbáltam a Szent György és a sárkányt, ami Weöres Sándor születésének 100. évfordulójára készült és június 22-én volt a bemutatója. Most meg éppen a Római vakációt próbálom, aminek Szentendrén lesz a bemutatója. Szóval az azért elég fárasztó, hogy nappal próbálsz a színházban, este elmész forgatni, reggel pedig már táncpróbád van, de ennek ellenére nagyon élvezem, és várom, hogy lesz-e folytatás.