A Századvég vette meg a Napi Gazdaságot

2013.08.12. 15:25

A Közép Európai Média és Kiadó Zrt. (CEMP) eladta a Napi Gazdaság Kiadó Kft.-t a Századvég Gazdaságkutató Zrt.-nek. A tranzakció nem érinti a korábban a Napi Gazdaság leányvállalataként működő www.Napi.hu Online Kft.-t, mely a rendezvényszervezési üzletággal és a 100 leggazdagabb című magazinnal együtt a jövőben is a CEMP tulajdonában marad. A túlnyomó többségében online és elektronikus kiadványokat működtető CEMP profiltisztítási célból vált meg a nyomtatott laptól: erőforrásait az online és elektronikus termékekre kívánja összpontosítani.

Az első három magyar üzleti portál között szereplő, 2000-ben alapított www.napi.hu a jövőben a CEMP-en belül, új arculattal, rendezvényszervezési üzletággal kiegészítve önállóan működik tovább.

A tranzakcióra tekintettel Korányi G. Tamás lemond a Napi Gazdaság 2006 óta betöltött főszerkesztői posztjáról, a www.napi.hu üzleti portál főszerkesztői posztját azonban a CEMP kérésére megtartja. Rónai Balázs a Napi Gazdaság Kft. eddigi ügyvezetője a jövőben a www.napi.hu Online Kft. kiadóvezetői feladatait látja el. A CEMP az Index.hu kiadója.

A Századvég Zrt. igazgatóságának elnöke, Heim Péter közleményében azt írta, a Századvégnek az a célja, hogy a Napi Gazdaság húszéves hagyományait megőrizve és nemzetközi példákat figyelembe véve megújítsa a kiadványt, létrehozva Magyarország piacvezető gazdasági napilapját. A megújult lap tájékozott, mértékadó és professzionális lesz, amely nemzetközi összehasonlításban is megállja a helyét - fogalmazott.

Kiemelte, hogy a Századvég nagyra tartja a szerkesztőség eddigi munkáját, amelyet kibővít saját erőforrásaival, tudásbázisával és nemzetközi kapcsolataival, hogy az előfizetőknek, olvasóknak új szolgáltatásokat és információkat nyújtó lapot hozzon létre. A kiadó hamarosan új gazdasági portált is indít - tette hozzá.

Közölte: a lap főszerkesztője Barcza György makroközgazdász, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. vezető elemzője lesz, aki korábban tizenkét évig befektetési banki elemzőként dolgozott, és több rangos szakmai elismerést kapott. A Napi Gazdaság Kiadó Kft. vezetését a másfél évtizedes kiadói múlttal rendelkező Keresztesi Péter veszi át. A közgazdász végzettségű új ügyvezető korábban német, osztrák és magyar kiadóvállalatokat vezetett, és tagja volt a Magyar Lapkiadók Egyesülete elnökségének. Mezősi Tamás felelős szerkesztő és a jelenlegi szerkesztőség tagjai folytatják munkájukat a lapnál, és aktív részt vállalnak a lap megújításában is - közölte Heim Péter.