Kamucikkre reagált a CNN szerkesztője

2013.08.28. 15:03
A CNN felelős szerkesztőjének nevében közölt egy cikket az Onion nevű amerikai álhírportál, amelyben elmagyarázták, miért kapott ilyen óriási figyelmet Miley Cyrus feneke. A CNN munkatársa Twitteren reagált a cikkre.

Az MTV vasárnapi díjátadója óta Miley Cyrus fenékriszálásától hangos a sajtó, és a Hannah Montana sztárjának tomporával van tele az internet. Gyorsan és szellemesen reagált az esetre az Onion nevű amerikai álhírportál is: Meredith Artley, a CNN nagyon is valós felelős szerkesztője nevében közöltek egy cikket. A hétfői bejegyzés címe: Hadd magyarázzam el, hogy miért lett Miley Cyrus VMÁ-s előadása a vezető hírunk ma reggel. Az írás nagyon gyakorlatias és észszerű magyarázatot kínál arra, hogy miért szentelt ilyen óriási figyelmet a botrányos twerkelésnek nemcsak a CNN, hanem több más médium és hírportál is.

A publikálás után nem sokkal, a CNN munkatársa a Twitter-profilján reagált a cikkre. "Hogy tisztázzuk, ezt nem én írtam, de örömmel fogadom a dicsérő szavakat, és elutasítok mindennemű vádaskodást" írta.

Az Onion írása részletesen taglalja, hogy miért döntött úgy az amerikai hírszolgáltató, hogy vezető hírként számol be az amerikai szülők aktuális közellenségének erotikától túlfűtött műsoráról. A magyarázat természetesen a kattintékonyság és a látogatók számának haszonelvű növelése volt, amivel a hirdetőiket szerették volna elkápráztatni. Artley a posztban egyúttal azt is beismeri, hogy "semmi – úgy értem, tényleg semmi – érdekes nem volt a történetben, ami a nap legfontosabb eseményévé tette az ügyet". A szerkesztőnő bemutatja a CNN esethez kapcsolódó anyagait is, amelyekkel az oldalon töltött időt igyekeztek növelni, természetesen nagy-nagy sikerrel: a Miley Cyrus pályáját bemutató képes összeállítást, valamint az idei MTV VMA-gála legemlékezetesebb momentumaiból szemezgető fényképválogatást.

Artley szimpatikus hozzáállását jelzi, hogy bevallotta, nem tervez jogi lépéseket az Onion ellen. Sőt, a humorérzékét igazolja, hogy amikor Kenji (teljes nevén: Ken Ota Lee), a nevettető filmes arról érdeklődik a Twitteren, hogy Meredith Artley létező személy-e, ő csak így válaszol: "Valós. Bár jobban örülnék, ha előnyösebb profilképet használtak volna a cikkhez".