Ezért kezdett tévézni Sebestyén Balázs: itt a Vundersőn és Zuperszexi

2013.09.25. 12:03
Saját műsor kap, amiben nem csak konferál, de politizál is. Na jó, ez nem politika, csak közélet.

A Kasza Tibi lehengerlő személyiségével támadó Kaszát ugyan még nem kaszálta el a Tv2, de az már most biztos, hogy ez a műsor sem fogja meghonosítani Magyarországon a late night show műfaját, pedig a formátummal már évtizedek óta próbálkoznak a kereskedelmi és a közszolgálati televíziók is. A legjobb eredményeket egyébként egyértelműen Hajós András tudta elérni a late-night show műfajában itthon, hiszen ő már a Tv2-n és a Viasat3-on is megbukott ilyen műsorral, és információink szerint az idei őszi szezonban az RTL Klubon is próbálkozott volna, de új műsorának pilotja, azaz első, a megrendelő csatorna vezetőségének bemutatott epizódja olyan rosszul sikerült, hogy nem is próbálkozhat többször.

A late-night show aktuális, közéleti, politikai témákat is boncolgat Amerikában a késő esti műsorsávban, de a kifejezetten a standup comedyre építő, egyszemélyes poénblokkok mellett meghívott vendégekkel beszélget a műsorvezető, de a napi hírek kiröhögése mellett azért időnként énekelnek és táncolnak is. Mindez rémisztően hasonlít a Fábry show legszebb napjaira, de a late-night show Fábry műsoránál aktuálisabb, pörgőbb, és nem utolsó sorban valódi beszélgetések vannak benne, a műsorvezető nem trollkodja szét saját vendégei sztorijait.

  • Ezért ugrált eddig Balázs a kereskedelmi tévé balettjében
  • A late-night show műfaját próbálják magyarítani, amibe Hajós András már többször is belebukott
  • Ez a műsor nem politikáról, hanem csak közéletről szól
  • Hazugságvizsgálóra kötnek celebeket
  • Meg kell nyernie a vasárnap esti műsorsávot, de nem lesz nehéz dolga az X-faktor döntői után rögtön
  • A Heti hetes már elkezdődik az RTL2-n, amikor a Vundersőn és Zuperszexi még megy majd az RTL Klubon

Ezért dolgoztak eddig

A műfaj meghonosításával most Sebestyén Balázs és Vadon János próbálkozik a Vundersőn és Zuperszexi című műsorban, ami vasárnap esténként kilenckor jelentkezik majd, közvetlenül az X-faktor egy órás élő eredményhirdetései után. Az RTL Klub sajtótájékoztatóján Sebestyén Balázs és Vadon János bemutattak pár jelenetet a showműsor júliusban rögzített pilotjából, amiből kiderült, hogy évek óta ez lesz az első olyan műsor, amiben tényleg beszélnek majd a politikáról, és nem csak biztos, ami biztos alapon benyalnak minden pártvezetőnek, és megtáncoltatják Schmuck Andort. A pilotban például a trafikmutyiról volt szó, újrahasznosították az Index és a 444.hu témába vágó képeit a legabszurdabb trafikinstallációkról.

A Vudnersőn és Zuperszexi készítői azért ijedten közölték, hogy szó sincs itt politikáról: a műsorban legfeljebb közéleti témákat dolgoznak majd fel, nem lesznek politikusok a kanapén, nincs itt semmi politika, kérem oszoljanak. Kolosi Péter, az RTL klub programigazgatója szerint éppen ezért, ha sikeres, akkor a következő évadban, a választások alatt is mehet majd a műsor. Mert a választásokkal inkább nem foglalkoznának, mert az politika. Nem közélet. Egyébként a műsor akkor lesz sikeres, ha megnyeri a műsorsávját, ami egyébként az egyik legnézettebb időszak minden héten.

A tét nagy, főleg, hogy Sebestyén Balázs többször is hangsúlyozta, hogy ezt a műsort tervezi már évek óta, és többek közt azért vállalt el annyi tehetségkutató és vetélkedőt, hogy lehessen egy olyan show-ja, ami róla szól, és ahol nem csak levezeti a műsort, de ő maga is írja az adásmenetet.

Celebek a hazugságvizsgálón

A bejátszások alapján egyébként a Vundersőn és Zuperszexiben lesznek előre megírt poénblokkok, celebvetélkedő (ezt a pilotban az Éjjel-nappal Budapest szereplőivel nyomták le), sztárinterjú (Szepesi Nikit faggatták a férfiseggekről, de ugye ez már annyira, de annyira július), és hazugságvizsgálat. Ez utóbbiban Tóth Gabit rémítették halálra, hogy bármennyire igyekezett, mégiscsak az derült ki, hogy hazudik, amikor azt állítja, hogy az X-faktor jobb, mint a Megasztár.

Persze a műsor nagy részét az aktuális hírek szétpoénkodása adja majd, amiben információnk szerint nagy segítséget jelent majd a Hírcsárda stábja is, úgy tudjuk, hogy több álhírgyártó is bedolgozik a műsor gegcsapatába. A pilotban egyébként a Comment:com hírei közül szemlézett a két műsorvezető, legalábbis, ami a celeb- és médiahíreket illeti.

A műsort élőben veszik fel, de sok lesz benne a konzervbejátszás: például így szólal meg az utca hangja is, ami a pilotban egy műszaki egyetemistának maszkírozott fiút jelentett, akit arról faggattak, hogy megdugná-e Szepesi Nikit. A válasz minden előrejelzéssel ellentétben egy határozott és jól átgondolt igen volt.

Mi lesz veled Heti hetes?

A műsor legnagyobb konkurenciájának az RTL2-n futó Heti hetes tűnik, hiszen ugyan nem late-night show, de aktuális híreket kommentelnek ott is, meg alacsonyan szállnak a poénok arrafelé is. Ráadásul a Heti hetes első pár perce összecsúszik majd vasárnaponként a Vundersőn és Zuperszexivel, ami vélhetően nem tesz majd jót az amúgy is agonizáló Heti hetesnek, amiben amúgy a pár éve még adásonként százezreket számlázó celebek már csak pár tízezer forintot poénkodnak össze vasárnaponként.

Ennek ellenére állítólag a Heti hetes marad, és nem is bántja az új műsor: a humor nagyágyúit ugyanis már inkább csak az idősek nézik, akik amúgy nem tudnak nagyon mit kezdeni Sebestyén Balázs Brad Pitt-frizurájával, és a vad szókimondással sem.