Eladták a The Washington Postot

2013.10.02. 08:48

Az Amazon.com internetes csomagküldő-hálózat alapítójának és vezérigazgatójának, Jeff Bezosnak a tulajdonába került a The Washington Post című amerikai napilap - jelentette be a lapot kiadó Washington Post Company.

Bezos már nyár végén jelezte, hogy úgy döntött, megveszi a 136 éve megjelenő, befolyásos washingtoni újságot és annak csatolt kiadványait. A lap - amely csak az elmúlt negyedévben 49 millió dolláros veszteséggel zárt - most 250 millió dollárért Bezos befektetési cégéhez, a Nash Holdinghoz került.

Az Amazon.com vezetője nemrégiben úgy nyilatkozott a CNN hírtelevíziónak, hogy optimista a The Washington Post jövőjét illetően. Azt is elmondta, hogy egyebek között a sikertörténetnek bizonyuló Amazon "filozófiáját" szeretné bevezetni az újság esetében is. Megerősítette egyúttal, hogy magánbefektetésről van szó, a seattle-i központú Amazon nem vesz részt a vételben.

A The Washington Post fölött 1933 óta a Meyer-Graham család gyakorolta az ellenőrzést. Az újság az 1970-es években vált nemzetközileg ismertté, amikor Bob Woodward és Carl Bernstein cikkeivel leleplezte a Watergate-ügyet, amely végül Richard Nixon elnök visszavonulásához vezetett. Tényfeltáró tevékenységéért a lap 47 Pulitzer-díjat kapott története során.  • Hírek
  • Hírek