Olivér
5 °C
8 °C

Nem bízunk az újságírókban

2013.10.09. 18:08
Továbbra is a politikusokban, a bankárokban, a reklámszakemberekben és az újságírókban bíznak legkevésbé a magyarok a GfK Hungária kutatása szerint.

A cég 2008 és 2010 után idén újra elvégezte a szakmák megbízhatóságát mérő kutatását - írja a kreatív.online. A legrosszabb megítélésű szakmák között nincs nagy változás. A reklámszakemberekben, a politikusokban és a bankárokban még kevésbé bíznak az emberek, mint öt évvel ezelőtt, az újságírókról alkotott rossz vélemény pedig nem változott.

A középmezőnyben végeztek a papok, az ügyvédek, a bírák és a marketingszakemberek úgy, hogy mindannyiukban kevésbé bíznak az emberek, mint öt éve. Nőtt viszont a jótékonysági szervezetek, a rendőrök, a környezetvédők és a piackutatók iránt érzett bizalom.

A lista élén továbbra is a tűzoltók vannak, bennük bíznak leginkább a magyarok. Rajtuk kívül még a postások, a tanárok és az orvosok végeztek jó helyen. Közülük egyedül az orvosok azok, akik iránt csökkent a bizalom az elmúlt öt évben, a többiekben viszont még jobban bíznak, mint 2008-ban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?