Nem bízunk az újságírókban

2013.10.09. 18:08
Továbbra is a politikusokban, a bankárokban, a reklámszakemberekben és az újságírókban bíznak legkevésbé a magyarok a GfK Hungária kutatása szerint.

A cég 2008 és 2010 után idén újra elvégezte a szakmák megbízhatóságát mérő kutatását - írja a kreatív.online. A legrosszabb megítélésű szakmák között nincs nagy változás. A reklámszakemberekben, a politikusokban és a bankárokban még kevésbé bíznak az emberek, mint öt évvel ezelőtt, az újságírókról alkotott rossz vélemény pedig nem változott.

A középmezőnyben végeztek a papok, az ügyvédek, a bírák és a marketingszakemberek úgy, hogy mindannyiukban kevésbé bíznak az emberek, mint öt éve. Nőtt viszont a jótékonysági szervezetek, a rendőrök, a környezetvédők és a piackutatók iránt érzett bizalom.

A lista élén továbbra is a tűzoltók vannak, bennük bíznak leginkább a magyarok. Rajtuk kívül még a postások, a tanárok és az orvosok végeztek jó helyen. Közülük egyedül az orvosok azok, akik iránt csökkent a bizalom az elmúlt öt évben, a többiekben viszont még jobban bíznak, mint 2008-ban.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás